keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: tyttöjen ystävyyssuhteet, ulkonäköpaineet, hierarkia koulussa, vanhempien kanssa kommunikointi, juoruilu ja juorujen kohteena oleminen

Synopsis: Cady menee 15 -vuotiaana ensimmäistä kertaa oikeaan kouluun Afrikassa vietettyjen kotikouluvuosien jälkeen. Pian hän huomaa, että koulumaailmassa täytyy noudattaa lukuisia sääntöjä ja käyttää oveluutta päästäkseen oikeaan seuraan kaikkien ihailemien ja kadehtimien “muovien” ystäväksi.

Elokuva kertoo tyttöjen välisestä hierarkiasta, suosituksi tulemisesta ja ulkonäköpaineista Amerikkalaisessa koulumaailmassa komedian siivittämänä. Elokuva perustuu nuorisotyöntekijä Rosalind Wisemanin kirjaan “Queen Bees & Wannabes, Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends & Other Realities of Adolescence”. Kirja antaa vanhemmille neuvoja teini-ikäisten tyttöjen ymmärtämiseen ja kasvattamiseen.

Oppimateriaali on suunniteltu alakoulun 5.-6. luokille sekä yläkouluun ja lukioon.

Oppimateriaalin on laatinut ohjaaja ja elokuvakasvatuksen kouluttaja Hanna Karppinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu 15.5.2014.
 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Mean girls

Cady Heron (Lindsay Lohan) on asunut lapsuutensa Afrikassa ja käynyt koulua kotona. Astuessaan 15-vuotiaana ensimmäisen kerran julkiseen kouluun hänellä ei ole aavistustakaan miten villiä elämä voi High Schoolissa olla. Psykologinen sodankäynti tai seuraelämän kirjoittamattomat säännöt, joihin teinitytöt koulussa törmäävät, ovat hänelle täysin tuntemattomia.

Cady ystävystyy koulun teinikuningattaren, laskelmoivan ja juonittelevan Regina Georgen (Rachel McAdams), kanssa ja hänet hyväksytään tämän pinnalliseen ystäväpiiriin. Mutta kun Cady ihastuu Reginan entiseen poikaystävään Aaron Samuelsiin (Jonathan Bennett), joutuu hän todellisen juonittelun kohteeksi. Regina esittää yhä välittävänsa Aaronista vain siksi ettei tämä menisi ulos Cadyn kanssa – ja samaan aikaan hän teeskentelee Cadyn ystävää. Tyttöjen välille syntyy kilpailutilanne ja molemmat juonittelevat ja mustamaalaavat toisiaan. Lopulta tilanne ryöstäytyy avoimeksi riidaksi, johon osallistuu koko koulu. Elämä Arfikassa tuntuu lasten leikiltä verrattuna High Schoolin viidakoihin.

Elokuvan on ohjannut Mark Waters (Freaky Friday) ja se perustuu Rosalind Wisemanin New York Times bestselleriin ”Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossib, Boyfriends and Other Realities of Adolescence.

Alkuperäinen nimi:
Mean girls
Julkaisuvuosi:
2004
Pituus:
98 min.
Levittäjä:
Buena Vista Int. Finland Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Mark Waters
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tim Meadows, Amy Poehler, Ana Gasteyer, Tina Fey
Nimi ruotsiksi:
Mean girls