keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Usein elokuvissa on jokin muutaman kerran elokuvan aikana toistuva teema, joka toimii kuin punaisena lankana sitomassa elokuvan tarinaa yhteen.

1. Mitä toistuvia teemoja elokuvassa oli? (Esim. afrikkalainen musiikki, viidakko vertaus alussa ostoskeskuksessa Cadyn kuvitelmissa, lopussa koulussa kun kirja tuli julki, keltainen koulubussi.)

2. Muistele miten Afrikka esitettiin elokuvassa. Listatkaa asioita, joita elokuvassa näytettiin.

3. Millaista musiikkia ja kuvia oltaisiin voitu käyttää, jos Cady olisi elänyt lapsuutensa Suomessa? Valitse jokin kohta elokuvasta, jossa käsiteltiin Afrikkaa ja kuvittele millaisena se olisi kuvattu, jos kyseessä olisi ollut Suomi. Piirrä aiheesta kuva, josta välittyy humoristisesti Suomen eksoottisuus ihmiselle, joka ei ole koskaan käynyt täällä. Esittele kuvasi aiheeseen valitsemasi musiikin soidessa taustalla. Jos teillä on videokamera käytössä, voitte kuvata kuvat ja soittaa taustalla niille valittua musiikkia. Välittyikö humoristisuus? Entä Suomen eksoottisuus? Millainen vaikutus oli musiikilla?

4. Muistele elokuvan komediallisia osuuksia. Oliko niillä jokin yhteinen teema tai toteutus?

5. Mitä kuvasi kohtaus, jossa Cady istuu vessassa lounaalla alussa ja lopussa? (Cady oli taas palannut alun tilanteeseen.)