keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Ohjaaja Anna Antsalo Cornwallissa. Kuva: Will Halfacre / Tuffi Films

Ohjaaja Anna Antsalo
Anna Antsalo on koulutukseltaan elokuvaaja, hän on temmeltänyt kuvien ja tarinoiden maailmassa niin teatterin, kuin elokuvankin parissa. Teatterin kentällä hän on toiminut lavastajana ja projisointitaiteilijana, sekä tehnyt projisointeja muusikoille.
Antsalon esikoisohjaus, dokumenttielokuva Momentum (2015 Tuffi Films) palkittiin Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla 2016 parhaana dokumenttielokuvana.
Meren tuomat on Antsalon ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva.

Ohjaajan sana
“Olen viettänyt kesäni ulkosaaristossa. Meren äärellä oleminen on ylevä kokemus, siellä kokee tilapäisyytensä. Rannat ovat kautta aikojen olleet mahdollisuuksien ja haaveilun paikka. Perinteisiin on kuulunut keväisin kulkea saaren ääriviivat ja kerätä aarteet ja roskat pois. Lapsuudessani löydöt olivat värikkäitä ja niitä siivitti isoäitini tarinat. Nykyään rannat täyttyvät lähinnä muoviroskista.
Elämme tavaran täyteistä aikaa, jonka keskellä asioiden arvostaminen on yhä vaikeampaa. Kulutusjuhlan jättömailla on vaikea erottaa mikä on roskaa ja mikä kantaa arvoa. Uskon, että tuntemalla läpikotaisin pienen palan rantaviivaa empatia kehittyy ja ymmärrys ihmisen ja luonnon hauraudesta kasvaa.
Elokuvassa seurattavien rantaharavoijien henkilökohtaisten motiivien kautta voimme samaistua siihen lapsenmieliseen uteliaisuuteen, joka heillä on suhteessa luontoon ja mereen. Heidän kauttaan myös syntyy käsitys siitä, minkälaisen perinnön jätämme jälkeemme.”

Lähde: Meren tuomat -pressi-info

  • Kattavasti tietoa elokuvasta ja sen taustoista saat katsomalla DocPoint-festivaalin Q&A-videon (26 min.)
  • Lue Anna Antsalon haastattelu Koulukinon Kelaamosta!