keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Muistelkaa elokuvan lavastusta. Mihin kiinnititte lavastuksessa huomiota? Vai jäikö se huomiotta?

b. Mitä koti kertoo ihmisestä?

Millainen vaikutelma päähenkilöstä ja hänen perheestään tuli heidän kotinsa kautta? Voisiko pelkkää koti kertoa millaisia ihmisiä siellä asuu? Ovatko he varakkaita? Ostavatko he usein uusia tavaroita kotiinsa? Viihtyvätkö he kotona? Mitä Juhan ystävän Jampan (Stan Saanila) koti kertoo Jampasta? (Juha lainasi Jampan kotia yhteen asiakastapaamiseensa) Millainen ihminen Jamppa on? Mitä Juhan ensimmäisen asiakkaan koti kertoo naisesta? Kirjoittakaa henkilöille kuvitteellisia taustoja heidän kotiensa perusteella.

c. Millainen kontrasti on hotellien ja ensimmäisen asiakkaan kodin välillä Juhan omaan asuinympäristöön verrattuna? (Tuntuu, että Juha ei kuulu näihin tiloihin, ilman prostituoidun työtään hän ei ehkä koskaan vierailisi näissä paikoissa.)

d. Juhasta aisti, että hän ei tuntenut kuuluvansa ensimmäisen asiakkaan hienoon asuntoon. Oman kotiinsa, sekaiseen lapsiperheen asuntoon, hän sen sijaan sopii kuin kala veteen. Pohtikaa ja kirjoittakaa aiheesta ”tila johon kuulun / en kuulu”.

e. Elokuvan lavastaja Markku Pätilä on kertonut halunneensa tehdä lavastuksen, joka on niin arkinen että sitä ei huomaa. Pohtikaa onko hän onnistunut? Miten koko elokuvan sisältöön olisi vaikuttanut, jos lavastus olisi ollut erilainen. Miettikää miten lavastus vaikuttaa tarinankerrontaan. Mitä esineet, asunto ja asuinympäristö kertovat henkilöistä? Miten tärkeää elokuvan uskottavuudelle on rakentaa lavastus hahmoille sopivaksi?

Lisää tietoa lavastuksesta ja lavastajan työstä löydät Elokuvantaju-sivustolta.