keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Usein uusiin ihmisiin tutustuttaessa kysytään ensimmäiseksi mitä he tekevät työkseen tai mitä opiskelevat. Pohtikaa mistä se johtuu? Miten tärkeässä asemassa työ on yhteiskunnassamme? Määritteleekö se mitä teemme työksemme sen keitä me olemme? Miten elämänarvomme vaikuttavat suhtautumiseemme työhön?

b. Pohdi elokuvan Juhaa. Miksi irtisanotuksi tuleminen oli Juhalle niin suuri häpeä, ettei hän voinut kertoa siitä vaimolleen?

”Aika harva mies odottaa itseltään hyvää kumppanuutta ja isyyttä. Aika moni mies odottaa itseltään tekoja ja uraa”, toteaa elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä keskusteluohjelma Voimalassa (26.2.2007). Mitä Salmenperä tarkoittaa sillä? Onko Salmenperä mielestänne oikeassa? Mitä nykypäivänä naiset odottavat itseltään? Eroavatko miesten ja naisten odotukset nykypäivänä enää paljoakaan toisistaan?

c. Miksi Juha alkaa myydä itseään? Vanha sanonta kuuluu ”miehen pitää tehdä se mitä miehen pitää tehdä”. Mitä sillä tarkoitetaan? Onko miehellä velvollisuus elättää perheensä? Mistä johtuu, että monet miehet kokevat olevansa vaimojaan enemmän velvollisia elättämään perheensä? Toteutuuko tasa-arvo perheissä? Pitäisikö sen toteutua?

e. Lukekaa Terveyskirjaston määritelmä työuupumuksesta. Pohtikaa ratkaisuja miten työuupumuksen voi välttää? Mitä yhteiskunta voisi tehdä työntekijöiden olojen parantamiseksi? Seuratkaa viikon työhön liittyvää uutisointia lehdistössä. Millaisia uutisia löysitte? Heijastavatko ne suomalaisten työtekijöiden todellista tilaa?

f. Pohtikaa yhdessä millainen jälkitunnelma elokuvasta jäi. Onko Juhalla ja hänen perheellään vielä toivoa selvitä ongelmista? Millainen olo itselläsi oli elokuvan jälkeen?