keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ennen elokuvan katsomista

Miral-elokuva sijoittuu Lähi-itään, ja sen kautta peilautuvat monet käänteet, joita Israelin ja Palestiinan välisessä konfliktissa on koettu. Aihe tuntuu olevan jatkuvasti ajankohtainen ja yltävän lähes poikkeuksetta uutisotsikoihin.

1. Tehtävä: mediaseuranta

Seuraa viikon, parin verran tiiviisti Lähi-idän alueen tilannetta esim. lehdistä tai nettiuutisoinnin välityksellä. Mistä tilanteesta tai tapahtumasta uutisoidaan? Mitä osapuolia on uutisessa nostettu esiin? Otetaanko uutisissa jollain tavalla kantaa tapahtumiin vai onko uutisointi puolueetonta tai neutraalia? Miten uskoisit näkökulmien painottuvan jos kyseessä olisi israelilainen uutiskanava tai arabiankielinen lehti?

2. Tehtävä: Jerusalem, kolmen uskonnon pyhä kaupunki

Tutustu oppikirjojen, hakuteosten tai netin avulla Lähi-itään ja erityisesti Jerusalemin kaupunkiin. Käytä apuna myös aikaisempia tietojasi ja mielikuviasi. Miltä Jerusalem ja sen lähiympäristö näyttävät? Minkä maan alueella Jerusalem sijaitsee?  Mihin alueisiin Jerusalemin vanha kaupunki on jaettu? Mitä kieliä Jerusalemissa mahdetaan puhua?  Miltähän jerusalemilaiset näyttävät? Miten he pukeutuvat? Millaista ruokaa he mahdollisesti syövät? Mitä muita tapoja heillä voisi olla? Mitä tärkeitä uskonnollisia kohteita Jerusalemista löytyy? Miksi ne ovat juutalaisille, muslimeille ja kristityille tärkeitä? Miltä näyttävät Kalliomoskeija, al-Aqsan moskeija, Itkumuuri ja Pyhän haudan kirkko? Koeta bongata elokuvasta mahdollisimman moni oppimasi asia!