keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Joonas Pulkkanen

Elokuva pohtii myös yksityisen ja julkisen häilyvää rajaa. Yhtäältä Sirkka-Liisa nähdään yksityisenä persoonana, jonka yksityiselämä alkaa hahmottua kodin esineistön, kirjeiden ja päiväkirjan kautta. Toisaalta elokuvan arkistomateriaali esim. ilmatorjuntalotista, sodanjälkeisestä ajasta, Helsingin olympialaisista tekevät Sirkka-Liisasta suomalaisen naisen tietyssä ajassa ja paikassa. Ne osoittavat, että myös Sirkka-Liisa kuului johonkin ja oli osa laajempaa kokonaisuutta. Arkistomateriaali osoittaa ajan rajallisuuden ja kuten elokuvantekijän kuullaan sanovan elämän olevan ”hetkissä, jotka toteutuvat.” Osa näistä hetkistä on ns. julkista, jaettua menneisyyttä ja osa yksityistä.

1. Etsikää Elonet-palvelusta arkistomateriaalia Sirkka-Liisan elämään liittyneistä ja Neiti Aika -elokuvassa mainituista historian tapahtumista.

2. Kollaasitarinatehtävä

Luo kollaasinomainen tarina itsestäsi. Voit luoda tarinan piirtämällä ja kirjoittamalla sekä käyttämällä kuvia tai otsikoita lehdistä. Käytä isoa A3-paperia. Käytä mielikuvitustasi ja keksi ”punainen lanka” eli miten lehdistä löydetyt kuvat ja tekstit liittyvät oman elämäsi kuviin/piirroksiin ja teksteihin. Eri materiaaleja voi yhdistää jokin teema, joka kuvaa elämääsi tai persoonaasi tässä ja nyt. Huomaa, miten esim. lehdistä irrotetut otsikot saavat eri (ironisen/humoristisen/provosoivan) merkityksen, kun ne yhdistetään kuvaamaan elämääsi.