keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Nukkumatti – seikkailu unimaassa

Oppimateriaalin teemoja ovat: Nukkumatin hahmo, painajaiset, pelon hallinta, nukahtaminen ja siihen liittyvät rituaalit, elokuvan keskeiset roolihahmot ja lajityypit

Oppimateriaalin tehtävät on laadittu esikoululaisille ja 1.-3. luokille.

Synopsis: Nukkumatti asuu Unimaassa, jossa ihmisten unet elävät omaa elämäänsä. Hän tulee joka ilta tuomaan meille pienessä säkissään unihiekkaa, joka antaa meille nähtäväksi aina vain hyviä unia.

Nyt Unimaa on kuitenkin vaarassa, sillä Nukkumatin unihiekkasäkki on joutunut vääriin käsiin, kun painajaisten ja myrskyjen herra Habumar on onnistunut varastamaan sen. Jos hänen pahat aikeensa toteutuvat, niin ihmiset tulevat näkemään vain pahoja unia, sillä ilkeä herra Habumar on tehnyt unihiekasta painajaishiekkaa.

Unimaan asukkaat, meidän uniemme hahmot, eivät pysty taistelemaan toisiaan vastaan, joten apuun tarvitaan ihmislapsen apua.

Nukkumatti lähettää unilammas Nepon hakemaan Valvemaasta avuksi sellaista reipasta merikapteenia, joka ei myrskyjä eikä painajaisia pelkää. Miko-poika vaikuttaa olevan juuri sopiva sankarilliseksi Nukkumatin apulaiseksi. Hän nimittäin haluaisi olla urhea merikarhu, kuten hänen isoisänsäkin oli. Mikolla on kuitenkin hankala ongelma, joka ei rohkealle merikapteenille oikein sovi; hän nimittäin pelkää vettä.

Miko joutuu hurjaan seikkailuun yrittäessään pelastaa unihiekkaa ilkeän Habumarin kynsistä. Mikon täytyy voittaa pelkonsa ja painajaisensa, ennenkuin Nukkumatin unihiekkasäkki on pelastettu.

Oppimateriaali ovat tehneet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2010. Linkit on tarkistettu 3.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Nukkumatti - seikkailu unimaassa

Unimaa on vaarassa. Painajainen on onnistunut varastamaan Nukkumatin unihiekan. Jos ilkeä myrsky onnistuu aikeessaan, ihmiset tulevat näkemään vain pahoja unia. Nukkumatin on koottava apujoukot tehdäkseen painajaisten aikeet tyhjiksi.

Alkuperäinen nimi:
Das Sandmännchen - Abenteuer im Traumland
Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
83 min.
Levittäjä:
Finnkino
Tuotantomaa(t):
Saksa
Ohjaus:
Jesper Møller, Sinem Sakaoglu
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Veikko Honkanen, Akira Takak, iPetri Halttu