keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Jalkapallo on maailman eniten harrastettu palloilulaji. Miksi? Ja Suomessakin sitä harrastaa Suomen Gallupin tutkimusten mukaan lähes 250.000 suomalaista.

a. Mitä naisten ja tyttöjen jalkapallojoukkueita on Suomessa? Millä tasolla ne pelaavat kansainvälisesti? Miten Suomessa suhtaudutaan naisjalkapalloon?

b. Mitä kuuluu Suomen miesten jalkapalloon tänä päivänä?

c. Ottakaa selvää millaiset jalkapallon harrastusmahdollisuudet paikkakunnaltanne löytyy ja mitä joukkueita siellä pelaa. Pelataanko paikkakunnallanne tyttöjen tai naisten jalkapalloa?

d. Mitä muuta urheilutoimintaa paikkakunnallanne järjestetään? Miten toiminta jakaantuu tyttöjen ja poikien kesken eli mitä lajeja kummallekin on tarjolla? Onko molemmat sukupuolet huomioitu tarjonnassa tasapuolisesti? Mitä muuta harrastustoimintaa on tarjolla?

Jalkapallosta Suomessa ja muualla:
www.palloliitto.fi
www.futisforum.fi
www.futismaailma.com

e. Kokeilkaa talvella hankijalkapalloa, futsalia tai jalkapalloa istuen ja hämähäkkiasennossa liikkuen. Ketteryysradat ja tarkkuusradat mahtuvat pieneenkin tilaan. Kesällä ulkokentällä voi pelata yhteen tai useampaan maaliin ja maali voi olla vaikka kolmion muotoinen.

f. Rakentakaa pöytäjalkapallo ja pelatkaa luokkanne mestaruusturnaus.

Tarvikkeet: matalareunainen pahvilaatikko pelikentäksi, 6 kpl rimaa (laatikon leveyttä pidempiä) pelaajien liikuttelua varten, pelaajiksi 14 kpl esim. viinipullon korkkeja, styrox tai puupalikoita, joissa on riman mentävä reikä keskellä, muovipussi tai verkkoa maaleihin, palloksi helmi, massa- tai superpallo, liimaa, värit.

1. Leikatkaa laatikon päätyihin maalit ja kiinnittäkää niihin verkot tai muovipussit, jotta pallo ei pääse kierimään lattialle.
2. Piirtäkää pelikenttä laatikon pohjaan: maalialueet, rangaistusalueet ja rangaistuspotkupisteet ja kulmapotkualueet.
3. Kiinnittäkää pelaajat rimoihin: kahteen maalivahti ja neljään kolme pelaajaa. Voitte värittää eri joukkueiden pelaajat eri värein ennen kiinnittämistä.
4. Kiinnittäkää rimat pelikenttään tekemällä laatikon reunoihin reiät tai kolot, joissa ne pysyvät.