keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Pelle Hermanni 2022. Artista Filmi Oy.

Elokuvassa Pelle Hermannin roolissa nähdään Vesa Vierikko. Hän kuvailee roolia näyttelijäntyön kannalta vaikeimmaksi, mihin on joutunut. Hän kertoo, että jo pelkästään Pelle Hermannin puhe on täynnä omalaatuisia piirteitä: “Olen niitä oikein joutunut tankkaamalla tankkaamaan.”

Pelle Hermannin maneereihin kuuluu pyyhkiä aina jalkansa sisään astuessaan ja hieroa vatsaansa, kun puhutaan ruuasta, kuten äiti-muorin plätyistä ja mansikan mollukoista. “Olen näytellyt näyttämöllä Hermannia aiemmin esittäneen Veijo Pasasen kanssa. Omaan tulkintaani tästä hahmosta tulee varmasti jokin yksityiskohta kunnioituksena Veijo Pasaselle”, Vierikko kertoo.

Lähteet: satakunnanviikko.fi, yle.fi/Päivi Meritähti

  1. Kokeilkaa esittää Pelle Hermannia ja puhua ja liikkua niin kuin hän. Tai keksikää ihan erilainen pellehahmo, jota esitätte.

  2. Ronin isä kehittelee elokuvassa äänen muuntamiseen sopivan laitteen, jolla Roni heti keksii jekuttaa Pelle Hermannia. Muistatteko, mitä Roni keksii.

Äänen muuntamisleikki

Yksi leikkijä istuu tuolilla selkä muihin leikkijöihin päin. Aikuinen valitsee yhden leikkijöistä, joka saa käydä hiljaa koputtamassa tuolilla istujaa selkään. Koputtaja kysyy: “Arvaa, kuka koputtaa?” Kysyjän täytyy yrittää muuttaa omaa ääntään mahdollisimman paljon. Jos tuolilla istuja arvaa, kuka kysyjä on, saa hän jatkaa arvaajana, jos ei, niin vuoro vaihtuu.