keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Pelle Hermanni 2022. Artista Filmi Oy.

Elokuvassa Hermanni muistaa, kuinka hän laittoi pikkupoikana pullopostin matkaan isukki-Kasperin kanssa. Isukki-Kasperi ei jaksanut olla aloillaan, vaan lähti maapalloa mittailemaan jaloillaan. Siitä on kulunut aikaa Hermannin mielestä jo ‘vähän-paljon-älyttömästi-kauan’. Muistot palaavat mieleen ja ikävä yllättää niin kovasti, että Hermanni päättää oitis lähteä etsimään isäänsä.

 1. Roni löytää Pelle Hermannin kanssa vedestä pullopostia. Millainen viesti pullossa on?

 2. Roni ei halua heti avata pullopostia. Roni, isä, äiti ja Pelle-Hermanni arvailevat, keneltä pullon viesti on ja mitä siinä voisi lukea.

  – Roni pohtii, että jospa siellä on avunpyyntö henkihieverissä olevalta merimieheltä, joka on merihädässä autiolla saarella.

  – Isä-Maximilian ehdottaa, että siellä voi olla muinainen aarrekartta, joka johdattaa heidät haarniskoitujen ritareiden vartioiman suunnattoman aarteen äärelle.

  – Äiti-Viola sanoo, että siellä voi olla vaikka joku hätäviesti kauniilta neidolta, joka on jäänyt merirosvojen vangiksi.

  – Pelle Hermannin mielestä siellä voi olla meteorimöllykän mukanaan tuoma ilmoitus ihmiskunnalle ulkoavaruuden uskomattomilta kärsäkäsmonsterijääräolioilta.

  Valitkaa yksi ehdotuksista ja keksikää yhdessä viestin sisältämä kirjoitus. Ope voi olla kirjurina. Voitte myös kirjoittaa viestin itse vihkoon parin kanssa.
  Isä-Maximilianin ehdotuksessa olevan aarrekartan saa myös piirtää.

 3. Hermannin matkalaukku pitää tarkastaa lentoasemalla. Mitä kaikkea turvatarkastaja löytää Hermannin laukusta?
  (Ilmapalloja, kukkia, viulu, äänitorvi, karttapallo, linnunpönttö, nakkinauha.)

Mitä otan matkalle mukaan-leikki?

Ensimmäinen sanoo, että otan matkalle mukaan kissan. Toinen jatkaa, että otan matkalle mukaan kissan ja kameran. Kolmas sanoo, että otan matkalle mukaan kissan, kameran ja hammasharjan jne.
Kuinka pitkän matkatavaralistan pystytte muistamaan?