keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Pelle Hermanni 2022. Artista Filmi Oy.
 1. Oletteko joskus käyneet sirkuksessa tai nähneet sirkusesityksiä televisiossa? Mitä ammatteja muistatte näkemistänne esityksistä ja Pelle Hermanni-elokuvan sirkuksesta? 

 2. Nyt ovat tavut menneet pahasti sekaisin tässä luettelossa. Korjatkaa ne oikeaan järjestykseen, niin saatte listan muutamista sirkustaiteilijoista. 

 3. Etsikää esimerkiksi Googlesta kuvia erilaisista sirkuksista. Keitä niissä esiintyy? Miltä näyttävät sirkusteltat ja esiintymisareenat koristeineen ja valoineen? Piirtäkää ja maalatkaa omia sirkuskuvia. 

 4. Muotoilkaa savesta sirkuseläinpatsaita.
    
 5. Tulostakaa kuvia Pelle Hermanni -elokuvasta. Liimatkaa kuvat tukevalle eri värisille papereille ja leikatkaa ne aikuisen avulla palapeliksi. 

  Jakautukaa kolmen hengen ryhmiin. Ryhmä saa hakea yhden kuvan palaset kerrallaan. Tehtävänä on koota palapeli yhdessä. 

  Vaihtoehto 1. Kun palapeli on valmis, ryhmä saa keksiä ja kirjoittaa kuvasta paperille niin monta henkilöä kuvailevaa sanaa eli adjektiivia kuin keksii ja ehtii kymmenessä minuutissa. 
  Kun kirjoitustehtävä on valmis, palautetaan palapeli ja haetaan uuden kuvan palaset. Lopuksi keskustellaan yhdessä koko luokan kanssa, mitä asioita kustakin palapelin henkilöstä tuli mieleen. 

  Vaihtoehto 2. Kun palapeli on valmis ryhmä saa hyppiä 10 hyppyä ja tehdä 10 kyykkyä samaan tahtiin oman ryhmän kanssa. Kun tehtävä on suoritettu, palautetaan palapeli ja haetaan uuden kuvan palaset. 

  Voidaan sopia, että kaikki ryhmät tekevät tehtävän kahdesta kuvasta.