keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Planeettamme Maa

Genre: luontoelokuva

Oppimateriaalin teemoja: luonto ja eläimet: ekosysteemi, luonnon monimuotoisuus, ekologinen käytävä, ilmastonmuutos.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu alakoulujen 3.-4. luokille sekä yläkouluihin.

Synopsis: Planeettamme Maa -elokuva seuraa eläinmaailman suurimpia ja pienimpiä niiden luonnollisissa elinympäristöissä maalla, merellä ja ilmassa, kaikkina vuodenaikoina. Kolmen eläinlajin, Pohjoisnavan jääkarhujen, afrikannorsujen ja valtamerten ryhävalaiden, elämää seurataan ympäri vuoden kierron. Tämän elokuvan tähtinä seikkailevat oikeat eläimet: pörröiset jääkarhunpennut, leikkisät pikku-norsut, valtavat valaat, pingviinit, eksoottiset linnut, ketterät apinat ja monet muut poikasineen.

Planeettamme Maa -elokuva on ennenkokematon tutkimusmatka kauniille kotiplaneetallemme. Nämä upeat maisemat ja eläimet ovat uhattuina, sillä ilmaston lämpeneminen tuhoaa niiden kotiseutuja. Elokuva on voimakas puheenvuoro ympäristön suojelun ja ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta. Näyttämällä maapallon kauneuden lapsillemme kerromme seuraavalle sukupolvelle, miksi kotiplaneettamme on pelastamisen arvoinen. BBC:n tuottama Planeettamme Maa kuuluu maailman suurimpiin luontoelokuvatuotantoihin. Elokuvaa kuvattiin viiden vuoden ajan uusimmalla HDtekniikalla. 40 kuvausryhmää käytti kuvauksiin yhteensä 4 500 kuvauspäivää, ja kuvauksia tehtiin yli 200 eri kuvauspaikalla 26 maan alueella. Tuloksena on elokuvahistorian upeinta luontokuvausta, elokuvateatterin kankaalla todellinen elämys kaikenikäisille. (Lähde: Suomen Filmikamarin pressisivut.) 

Oppimateriaalin on laatinut luonnontieteiden kandidaatti Laura Korhonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino. 

Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 3.7.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Planeettamme Maa

Planeettamme Maa – elokuva seuraa eläinmaailman suurimpia ja pienimpiä niiden luonnollisissa elinympäristöissä maalla, merellä ja ilmassa, kaikkina vuodenaikoina. Kolmen eläinlajin, Pohjoisnavan jääkarhujen, afrikannorsujen ja valtamerten ryhävalaiden, elämää seurataan ympäri vuoden kierron. Tämän elokuvan tähtinä seikkailevat oikeat eläimet: pörröiset jääkarhunpennut, leikkisät pikku-norsut, valtavat valaat, pingviinit, eksoottiset linnut, ketterät apinat ja monet muut poikasineen.
Planeettamme Maa – elokuva on ennenkokematon tutkimusmatka kauniille kotiplaneetallemme. Nämä upeat maisemat ja eläimet ovat uhattuina, sillä ilmaston lämpeneminen tuhoaa niiden kotiseutuja. Planeettamme Maa – elokuva on voimakas puheenvuoro ympäristön suojelun ja ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta. Näyttämällä maapallon kauneuden lapsillemme kerromme seuraavalle sukupolvelle, miksi kotiplaneettamme on pelastamisen arvoinen.

Alkuperäinen nimi:
Earth
Julkaisuvuosi:
2009
Pituus:
101 min.
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Englanti
Ohjaus:
Alastair Fothergill; Mark Linfield
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Planeettamme Maa – elokuvan kertojana kuullaan Patric Stewartia