keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: laki, lastensuojelu, sosiaalityö, työhyvinvointi

Synopsis: Elokuva kertoo Ranskan poliisin lastensuojeluyksikön arjesta. Maïwenn on saanut raadollisesta aiheesta aikaan merkillisellä tavalla inhimillisen koskettavan ja jopa kohottavan elokuvan. Ryhmän kuvaus on intensiivistä. Raskas työ vaatii raskaat huvit. Tiimin jokainen jäsen on eroamassa, aloittamassa uutta suhdetta, tai muuten vain takki auki. Maïwenn itse esittää valokuvaajaa, joka tulee sisäministeriön määräyksestä seuraamaan lastensuojeluyksikön työtä. Ohjaaja vietti runsaasti aikaa kaduilla poliisin kanssa ennen kuin kävi käsikirjoituksen kimppuun. Tarina sisältää todellisia tapahtumia, mutta todenmakuiset henkilöt ovat fiktiivisiä. Polisse sai Cannesin kilpailussa Jury Grand Prix´n. (Mika Siltala / Cinema Mondo)

Oppimateriaali on suunnattu sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Polisse

Polisse kuvaa intensiivisesti lastensuojelupoliisien ryhmää. Raskas työ vaatii raskaat huvit. Tiimin jokainen jäsen on eroamassa, aloittamassa uutta suhdetta, tai muuten vain takki auki. Ohjaaja itse esittää valokuvaajaa, joka tulee sisäministeriön määräyksestä seuraamaan lastensuojeluyksikön työtä.

Maiwenn vietti runsaasti aikaa kaduilla poliisin kanssa ennen kuin kävi käsikirjoituksen kimppuun. Tarina sisältää todellisia tapahtumia, mutta todenmakuiset henkilöt ovat fiktiivisiä. Polisse sai Cannesin kilpailussa Jury Grand Prix’n.

(Mika Siltala)

Alkuperäinen nimi:
Poliss
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
127 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Maïwenn
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Karin Viard, Joeystarr, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Emmanuelle Bercot, Frederic Pierrot, Arnaud Henriet, Naidra Ayadi, Jeremie Elkaim, Maiwenn
Nimi ruotsiksi:
Polisse

Ikuisesti sinun

Koulukino Suoratoistossa

Elokuva kattaa koko sijaishuollon kaaren seuraamalla kolmea eri tarinaa. Pieni lapsi tuodaan vastaanottokotiin, nuori tyttö elää teini-ikäisen arkea sijaisperheessä pitäen myös yhteyttä vankilassa olevaan isäänsä ja viisi vuotta sijaisperheessä asuneille sisaruksille valmistellaan muuttoa takaisin biologisen äidin luo.

IKUISESTI SINUN kuvaa lapsen ja biologisen vanhemman välistä vahvaa, näkymätöntä sidettä. Vanhemmat ikävöivät lapsiaan, vaikka eivät pystyisikään heistä huolehtimaan. Lapset rakastavat vanhempiaan ehdoitta ja kaipaavat näiden tukea ja hyväksyntää. Sijaisvanhemmat yrittävät hoitaa yksinäisyyttä ja paikata läheisyyden puutetta oman jaksamisensa äärirajoilla.

Alkuperäinen nimi:
Ikuisesti sinun
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
79 min.
Kielet:
Levittäjä:
Koulukino Suoratoisto
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Mia Halme
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Dokumentti
Nimi ruotsiksi:
Ikuisesti sinun