keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa seurataan Mariuksen ja Fridan ystävystymistä ja lähentymistä, jonka seurauksena kaksi hyvin erilaista maailmaa erilaisine ystävineen, perheineen ja arvoineen kohtaa. Siinä missä Mariuksen elämä vaikuttaa hyvältä ja tasapainoiselta, näyttää Fridan elämä erikoiselta ja epätasapainoiselta. Kaikki ei kuitenkaan ole aina siltä miltä näyttää.

Perheitä on monenlaisia, ja vaikka päällisin puolin asiat näyttäisivät täydellisiltä, voi kenen tahansa perheen elämässä ilmetä säröjä. Elämäntilanteet muuttuvat joskus nopeasti ja arvaamatta, mikä voi vaikuttaa monen ihmisen elämään, eivätkä kaikki aikuiset ole aina valmiita kohtaamaan elämän suunnan muutoksia. Turvalliseen ja tuttuun tottuu nopeasti ja kun se viedään pois, voi tulevaisuus näyttää toisaalta avoimelta uusille mahdollisuuksille, mutta toisaalta myös tyhjältä ja synkältä. Uuden suunnan ja mieltä vaivaavien kysymysten vastausten etsiminen voi viedä hetken aikaa. 

1. Mitä elokuvassa kerrotaan Fridan perheestä? Miten Fridan perhetilannetta kuvataan elokuvassa? Mitä Frida itse kertoo perheestään muille, esimerkiksi Mariukselle?

2. Miten Frida suhtautuu omaan perhetilanteeseensa? Minkälaiset välit Fridalla ja hänen äidillään on?

3. Miltä Mariuksen perhe vaikuttaa? Minkälaiset hänen vanhempansa ovat, entä miten he kohtelevat Mariusta? Miten Marius taas kohtelee vanhempiaan?

4. Oletko joskus ajautunut riitoihin vanhempien kanssa tai joutunut kohtaamaan jotain sellaista perheen sisällä, mikä on muuttanut perheen rakennetta tai tilannetta pysyvästi? Miten tilanne selvisi tai tilanteesta selvittiin?

5. Tutustukaa MLL:n Nuortennetin tekstiin Vanhemmat ja sisarukset ja pohtikaa, minkälaisia perheitä on olemassa.

6. Miettikää, miten Fridan perhe eroaa perinteisestä ydinperheestä, ja miten taas Mariuksen perhe edustaa perinteistä ydinperhettä. Pohtikaa myös, miksi elokuvan tekijät ovat päättäneet kuvata elokuvassa juuri näitä perheitä? Mitä perhetaustan kautta kerrotaan päähenkilöistä Mariuksesta ja Fridasta? Miten elokuvan juoni muuttuisi, jos perheet olisivatkin erilaisia?

7. Pohtikaa minkälaisista aineksista taas muodostuu onnellinen perhe? Ovatko Mariuksen ja Fridan perheet onnellisia?