keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Fransin soppakeittiö (La Soupe de Franzy 2021). Folimage.
Avainteemat: Ystävyys, suvaitsevaisuus, ruoanlaitto, rakkaus, avaruus

Frans tykkää kokata keittiössään. Hänellä on salaista maustetta lukollisessa kaapissa, josta hän ottaa sitä keiton mausteeksi. Frans valmistaa hienon illallisen, mutta hän näyttää surulliselta, koska hänellä ei ole ketään seuralaista illallisvieraana. Sitten Frans keksii roolileikin ja hän menee pukukoppiin vaihtamaan vaatteita. Pian nähdään neljä erilaista asiakasta Fransin keittiössä, jotka muistuttavat aika paljon itse kokkia. Sitten yhtäkkiä salainen mauste loppuu ja Frans huutaa ilmoille tuskaansa. Maustetta saa avaruudesta toiselta planeetalta, jonne pääsee kätevästi avaruusraketilla. Mauste kasvaa sydämen muotoisina puissa. Frans katkaisee pyssyllään sydämen ja nappaa mausteen ennen kuin paikalliset pitkäkärsäiset asukkaat ehtivät paikalle. Takaa-ajettuna pitää olla nopea ja ehtiä avaruusrakettiin ensimmäisenä. Yksi kärsällisistä hahmoista oli kuitenkin ehtinyt alukselle ja lentää roikkuen sen ulkopuolella Fransin planeetalle. Frans tekee jälleen keittoa ja huomaa yllätyksekseen, että pöydän alla on vapaamatkustaja, joka kärsällään imee keiton lautaselta. Taikamauste keitossa muuttaa sitä syöneitä. Kärsäkkäästäkin tuli kauniin vaaleanpunainen otus, johon Frans heti ihastuu. Hän opettaa uuden ystävän tekemään keittoa. Ystävykset lähtevät viemään keittoa toiselle planeetalle muille kärsäkkäille. Keittoa ei riitä kaikille, joten raketin siivekkäissä roikkuu lisää vierailijoita matkalla Fransin keittiöön. Lopussa keittiöstä käy jatkuva lautasten virta tarjoiluhuoneeseen, jossa vaaleanpunaisiksi muuttuneet otukset nauttivat keittojaan. Loppukuvassa Frans ja uusi sydänystävänsä halaavat onnellisina.

Tehtävä 1

Keskustelkaa ruokailusta sosiaalisena tapahtumana. Onko lapsilla tapana syödä aterioita yhdessä perheen tai myös kylään tulevien vieraiden kanssa?

Tehtävä 2

Keskustelkaa yksinäisyydestä seuraavien kysymysten avulla:
Oletko sinä ollut joskus yksinäinen? Miltä yksinäisyys sinusta tuntuu? Jos se tuottaa sinulle kurjan mielen, kuinka sen voi saada päättymään? Jos pidät välillä yksinolosta, oletko leikkinyt joskus mielikuvitusleikkiä ja keksinyt mielikuvitusystäviä?

Tehtävä 3

Järjestäkää yhdessä roolileikki, jossa vaihdetaan asusteita ja keksitään erilaisia henkilöhahmoja.

Tehtävä 4

Keksikää oma keittoresepti ja miettikää mikä voisi olla teidän salainen mausteenne keitossa. Jos mahdollista, järjestäkää keittiötyöpaja, jossa lapset saavat kokkailla omaa keittoaan.

Tehtävä 5

Animaatiossa on mukaansatempaava musiikki, joka luo hyvän tunnelman kokkailukohtauksiin. Muistelkaa kohtauksien musiikkia ja tunnelaa ja miettikää sitten mitä muuta musiikkia kohtauksen taustalla olisi voinut olla. Kuunnelkaa erilaisia musiikkeja ja pohtikaa, miten ne voisivat vaikuttaa animaation tunnelmaan.