keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Det stora överflödet / Iso ylimäärä (2021)

Tehtävät
Alakoulu

Animaatiossa Pään kotiseudulla on satanut pitkään, jonka vuoksi joki alkaa tulvia. Talo irtoaa sijoiltaan ja lähtee virtaamaan jokea pitkin.

  1. Keskustelkaa oppilaiden kanssa ilmastonmuutoksesta ja ympäristön saastumisesta.
    Etsikää animaatiosta ilmastonmuutoksen ja ympäristön saastumisen merkkejä. Kirjoittakaa havaintonne ylös taululle ja pohtikaa yhdessä näiden tekijöiden ajankohtaisuutta.

  2. Animaatiossa seikkailevat lapset Pää ja Nif ovat syystä tai toisesta joutuneet erilleen vanhemmistaan. Pään äiti käy töissä ja jättää Pään yksin kotiin päivän ajaksi. Vaikka sattuma ja sääilmiöt johdattavat Pään eroon äidistään, mitä ajattelette siitä että Pää on yksin kotona.

  3. Keskustelkaa ovatko oppilaat joutuneet olemaan joskus yksin kotona? Miltä se on tuntunut? Mitä silloin voi tehdä, jos yksin oleminen tuntuu ikävältä?

  4. Elokuvassa puhutaan meänkieltä, joka on yhdistelmä ruotsia ja suomea. Sitä puhutaan Tornionlaaksossa Ruotsissa ja Suomessa.
    Miltä elokuvassa puhuttu kieli kuulosti? Oliko siinä ehkä sanoja joita et tunnistanut? Kerätkää mieleenn jääneitä oudon kuuloisia sanoja taululle ja pohtikaa niiden merkityksiä.
    Sanojen merkityksiä voi etsiä myös meänkielen sanakirjasta.