keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kisu Kisu (Katu Katu 2021). Era Film.

Tehtävä
Varhaiskasvatus

Animaatiossa perhosen toukka leikkii lankakerän kanssa, joka ei ole pelkkä esine vaan innokas leikkijä osana yhteistä leikkiä. Leikin kannalta ei ole merkitystä voiko tämä olla todellisuudessa mahdollista. Animaatiossa esitetään näkökulma leikin tapahtumaan, jossa lankakerä kutsuu perhosen toukkaa ja kissanpentua leikkimään.

  • Miettikää yhdessä lasten kanssa omia leikkejänne:
    Palauttakaa mieliin joku tärkeä lelu, jonka kanssa olette mielellänne leikkineet. Kertokaa yhdessä toisillenne lelulla leikkimisestä. Minkälaisen roolin lelu sai leikissänne ja minkälainen merkitys lelulla on ollut teille? Kertomuksissa lelut alkavat elämään ja lapsi voi kertoa miten hän on kokenut lelun omassa mielikuvituksessaan.  

Tehtävä
Alakoulu

Perhosen toukka leikkii ulkona pihalla lankakerän ja kissanpennun kanssa. Toukka ajautuu leikin kuluessa talon kivijalasta olevasta kolosta talon kellariin. Leikki lankakerän kanssa jatkuu kellarissa. Lanka kietoutuu toukan ympärille, pyörimisen vauhti kiihtyy ja tapahtuu toukan muodonmuutos perhoseksi. Äskeinen leikkikaveri eli lanka tulee osaksi lapsesta aikuiseksi kasvanutta perhosta. Toukan muodonmuutos perhoseksi kuvataan animaatiossa nopeana tapahtumana. Ihmisten kasvu ja kehitys on sen sijaan pitkäkestoista. Toukasta kuoriutunut perhonen on onnellinen ja lentää kolosta ulos auringonpaisteeseen.

  • Keskustelkaa yhdessä mitkä ovat olleet teille sellaisia tärkeitä leluja ja leikkejä, jotka ovat jääneet osaksi teitä ja joihin mielellään vielä palaatte isommiksi kasvettuanne.