keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Luce ja kivi (Luce et le Rocher, 2021). Thuristar.

Pulpettikinon lyhytelokuvanäytöksen elokuvissa käytetään perinteisten piirrosanimaation ja esineanimaation lisäksi greenscreen- sekatekniikkaa, jossa tavallisen videokuvan päälle on editoitu animoitua kuvaa.

  1. Havainnoikaa katsomassanne animaatioelokuvassa käytettyä tekniikkaa ja pohtikaa miten animaatio on voitu toteuttaa. Miettikää minkälainen tekniikka voisi toimia teillä elokuvanteossa, jos päättäisitte tehdä oman animaation.

  2. Perinteisesti stop motion -animaation teossa jokainen kuva pitää kuvata erikseen, jonka jälkeen kuvat toisiinsa yhdistämällä saadaan aikaan liikkeen illuusio. Laskekaa kuinka monta yksittäistä kuvattavan kohteen liikkeen sisältävää kuvaa pitää ottaa 6:51 kestävässä animaatioelokuvassa, jos asetuksissa kuvausnopeudeksi on määritelty 12 kuvaa sekunnissa.

  3. Valitkaa jokin lyhytelokuvanäytöksen animaatioista ja muistelkaa, millaista animaatiotekniikkaa ja -tyyliä siinä oli käytetty. Voitte käyttää muistin tukena tämän oppimateriaalin kuvia. Lopuksi jokainen tekee oman piirroksen tai maalauksen ottaen inspiraatiota valitun animaation värimaailmasta, muodoista ja tyylistä.

  4. Kokeilkaa itse animaation tekemistä! Ohjeita löydätte Elokuvapolulta.