keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Erilaiset tarinat päähenkilöstä, identiteetin etsiminen, erilaiset roolit, lännenelokuvan lajityppi, draaman kaari, parodia ja pastissi, sankaruus

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 5.-9. -luokkalaisille.

Synopsis: Terraariossa ikänsä perhelemmikkinä asunut kameleontti pakenee tylsyyttä näyttelemällä. Nyt se on matkalla. Äkkiä tapahtuu onnettomuus ja lisko sinkoutuu moottoritiellä ulos terraariostaan ja joutuu hiekkaerämaahan. Pian se tapaa yliajetun vyötiäisen, joka kertoo totuuden: on mentävä länteen!

Sattumien kautta kameleontti saapuu väkivaltaiseen ja karuun, Dirt-nimiseen kaupunkiin, jota asuttavat kummalliset aavikkoeläimet. Se yrittää sulautua joukoon ja astuu lopulta saluunaan, jossa ristii itsensä Rangoksi. Hän kertoo itsestään tarinaa tekeytyen yhdeksi ‘lännen suurista’ ja saavuttaa jutuillaan nopeasti tärkeän aseman uudessa yhteisössä. Rangosta tulee sheriffi, arvostettu lainvalvoja, lännen juhlittu revolverisankari.

Kaupunkia uhkaa kuivuus ja Rangon tehtävänä on selvittää kadonneiden vesivarastojen arvoitus. Elokuva onkin klassinen villinlännen elokuva, legenda muukalaisesta, joka pelastaa kaupungin – ja samalla myös itsensä.

Oppimateriaalin ovat tehneet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 14.7.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Seikkailukomedia joka vie yleisön hervottomalle ja liikuttavalle matkalle Villiin länteen. Tarina seuraa tavallista perhelemmikin turvallista elämää elävän ja identiteettikriisiä potevan kameleontti Rangon koomista ja värikästä matkaa. Kuinka korkealle sitä voi loppujen lopuksi tähdätä, jos elämän koko tarkoitus on sulautua ympäristöön? Kun Rango sattuu päätymään karuun ja väkivaltaiseen kaupunkiin nimeltä Dirt – autiomaan kieroimpia ja kummallisimpia otuksia täynnä olevaan lainsuojattomien tyyssijaan -, vähän vähemmän rohkea lisko huomaakin erottuvansa joukosta. Kaupungin viimeisenä toivona vastaanotettu ja sheriffiksi nimetty Rango joutuu esittämään osaansa täydellisesti…siihen saakka kunnes vauhdikkaiden tilanteiden ja kahakoiden tuloksena Rangosta alkaakin tulla sankari jota hän on siihen asti vain näytellyt.

Rangon englanninkielisen version pääosassa on Johnny Depp. Rango tarjoaa jännittävän uuden kulman klassiseen Villin lännen legendaan muukalaisesta joka pelastaa kaupungin – ja samalla myös itsensä.

Alkuperäinen nimi:
Rango
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
109 min.
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Gore Verbinski
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Näyttelijät: Johnny Depp Abigail Breslin Bill Nighy Isla Fisher Alfred Molina Harry Dean Stanton Ray Winston Timothy Olyphant ____________________________________ Reino Nordin Elena Leeve Ella Haartti Jarmo Mäkinen Jukka-Pekka Palo Ossi Ahlapuro
Nimi ruotsiksi:
Rango