keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Kuka on elokuvan päähenkilö, entä sankarihahmo?

 “Kuinka korkealle sitä voi loppujen lopuksi tähdätä, jos elämän koko tarkoitus on sulautua ympäristöön?”

Elokuvan päähenkilö ja sankarihahmo on kameleontti, jonka tarkoitus on sulautua ympäristöön. Tämän elokuvan sankari on muukalainen, joka pelastaa takapajuisen kaupungin. Samalla hän etsii omaa rooliaan oman elämänsä tarinassa. Rangosta alkaa muotoutua sankari, jota hän on tähän asti vain näytellyt.

Millaisia tarinoita Rango kertoo itsestään elokuvan eri kohtauksissa? Miten Rango saa nimensä? Miten sanonnat Teoista mies tunnetaan tai Mies ei voi paeta omaa tarinaansa liittyvät Rangon tarinaan?

b. Sankaruus. Millaisia ovat sankarit? Millaisia ominaisuuksia heillä on? Osaatteko luetella elokuvien ja kirjojen sankareita? Millaisia ovat lännen sankarit? Miten Rango mielestänne täyttää sankarin tunnusmerkit?

Tehtävä: Laatikaa sarjakuvia sankaruudesta tai tapahtumista, joissa joku toimii sankarin tavoin.

c. Hahmogalleria

Mitä muita roolihahmoja elokuvassa esiintyy?

Keskellä autiomaata elää kummallisia otuksia, lintuja, jyrsijöitä, matelijoita ja muita ötököitä. Ne ovat kuin pehmolelujen kauhukabinetista esim. korvapuoli jänis, yliajettu vyötiäinen ja lintu, jonka pään lävistää nuoli.

Miten elokuvan muut hahmot suhtautuvat Rangoon? Rango on heille muukalainen, sankari, ainoa toivo, petturi…

Mitä mielikuvia teille syntyy Rangon edellä mainituista rooleista?

Millainen rooli pikkupöllöjen mariachi-orkesterilla on elokuvassa? Kertojan rooli

Selvittäkää, millainen historia mariachimusiikilla on? Mitä instrumentteja elokuvan pöllöorkesteri soittaa? Viulu, kitara, harmonikka ja trumpetti

Piirtäkää muotokuvia elokuvan hahmoista.

Rangon virallisilla kotisivuilla on esitelty keskeiset elokuvan hahmot:

RangoLegenda, myytti. Alati suuria seikkailuja halajava Rango on näytellyt monia rooleja, mutta ei silti ole oikein löytänyt omaa hahmoaan. Tiukan paikan tullen tämä lisko osaa kuitenkin ylittää rohkeudellaan kaikki,myös itsensä.

PapuitaSinnikäs, älykäs ja tulikivenkatkuisen itsenäinen Papuita ryhtyy selvittämään, minne kaupungin kaikki vesi on kadonnut. Hän tahtoo pitää kiinni isänsä vanhasta farmista, vaikka selviytymisen edellytykset hupenevat koko ajan.

Priscillaon suloinen tyttö, jolla on synkempi puolensa. Hän on kiinnostunut kuolemasta ja muista kalmankatkuisista asioista. Häntä on kuitenkin mahdotonta vastustaa, kun hän räpyttelee suuria, pyöreitä jyrsijänsilmiään.

RoadkillViisas aavikon asukas, joka etsii henkistä valaistumista. Hän neuvoo ja rohkaisee niitä, jotka ovat kyllin fiksuja hidastamaan.

Kalkkaro-JakeKlassinen pyssysankari ja pahamaineinen palkkatappaja, joka kutsutaan paikalle silloin, kun jonkun olisi syytä vaihtaa hiippakuntaa. Jaken tarina on niin uskomaton, ettei sanoja sen kuvaamiseen ole vielä edes keksitty.

BalthazarPapi on sokea myyrä, jolla on häijy luonne. Hän suunnittelee kahden poikansa kanssa ryöstävänsä pankin arvokkaimman omaisuuden, vesivarat!

Lännen HenkiRoadkill kertoo Rangolle pyrkimyksestään löytää Lännen Henki, joka johdattaa vaikealla, valaistumiseen vievällä tiellä. Jokainen näkee Lännen Hengen omalla tavallaan, eri tavoin, riippuen omista tarpeistaan.

WafflesNuori heppu, joka innostuu helposti liikaa ja möläyttelee henkilökohtaisuuksia. Waffles on sarvikuono, joka kaipaa seikkailua ja ystäviä ja kirjoittaa yllättävän huonoja haikurunoja.

Merrimack, kaupungin pankkiiri omistautuu niin hartaasti veden (paikallisen rahan) vaalimiseen pankissaan, että hänen aivonsa ovat pimahtaa. Kunpa joku vielä selvittäisi, miksi hänen vesivaransa vähenevät koko ajan.

Angelique on pormestarin vastaanottovirkailija. Hänen ranskalainen aksenttinsa viittaa tuon kettutytön mystiseen menneisyyteen. Hänellä on vanhoja kaunoja Papuitalle kiusallisista lännensotkuista kolmen Jenkinsin veljeksen kanssa.

Ambroseon maailmanmatkaaja ja ammattiuhkapeluri, joka tuo Saluunan ilmapiiriin hitusen sivistyneisyyttä. Hän osaa puhua 12 kieltä, missä on useimpien mielestä enemmän kuin tarpeeksi.

Haavoittunut lintuon tyypillinen crowintiaani, joka perustaa elämänsä sopusoinnun ja hiljaisen tarkkailun ikiaikaisten intiaaniperinteiden varaan. Hänen jäljittelytaitonsa ovat legendaariset ja jostain kumman syystä hän on suuri stara Suomessa.

Pormestari Koko nimi: Pormestari Marion Lynch. Hän on kaupunkia johtava kilpikonna ja varsin huolissaan vesikriisistä. Pormestari haluaa löytää jonkun, johon kaupunki voi taas uskoa. Jonkun sellaisen kuin Rango.

BufordSaluunan baarimestari, joka on kovapintainen, mutta ystävällinen rupikonna, ja yksi kaupungin harvoja kannattavaa liiketoimintaa pyörittäviä yrittäjiä. Hänellä on baaritiskin takana jemmassa pesismaila, joten hänelle on turha ryttyillä.

FurgusOmistaa ja pyörittää kaupungin kauppaa. Hän on lempeä, vanha ukko, joka pitää Papuitasta huolta isällisesti. Ikä on ehkä hionut herra Furgusin särmää, mutta vielä hänessä on ruutia puolustamaan itseään.

SpoonsPölyisistä kanjoneista kotoisin oleva kipakka, vanha kääkkä. Spoons on mainarihiiri, joka ei ole koskaan sattunut löytämään muruakaan kultaa. Hän on ylpeä ja sinnikäs heppu, joka ei kaihda tappeluakaan.

Rockeyeon konna, jota jopa oma äiti erehtyy luulemaan aavikon kiveksi, niin hyvin hän osaa sulautua ympäristöönsä. Rockeye viettää päivänsä yrittäen varoa joutumasta jonkun toisen päivälliseksi.

Elgin Saluunan kantapeikot tuntevat hänet “baarikissana”, joka on isokokoinen ja harvasanainen, mutta hyväsydäminen heppu. Tuo tuntemattoman sodan veteraani on kuulu siitä, että se köhii poikkeuksellisen isoja ja tuhteja karvapalloja.