keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Rölli ja kultainen avain

Oppimateriaalin teemoja: rohkeus, ystävyys, juonen rakenne, elokuvan hahmot, kuka minä olen?

Synopsis: Haikarat lentävät taivaalla kullakin nokassaan nyytti. Yksi haikara pudottaa nyytin, jonka sisällä on pieni tyttö. Nyytti putoaa keskelle sirkusmaailman ympärille rakentunutta röllikaupunkia.

Sähinä Menninkäinen löytää isoksi kasvaneen nyytin tytön, joka keksii itselleen nimen Juurakko. Juurakko pääsee röllien esikouluun, jossa hän kuulee sirkustirehtöörin kertovan tarinaa Röllikylästä. Tirehtööri paljastaa, että kylässä kummittelee. Utelias Juurakko-tyttö karkaa salaa tutkimusreissulle ja löytää salaperäisen luolan, joka johtaa kiellettyyn Röllikylään. Sieltä hän löytää harmaahapsisen Röllin, jonka kanssa ystävystyy ja jolla saattaa olla jotakin tietoa haikaran tuoman nyytin; siis Juurakon alkuperästä.

Vanhalla Röllillä on paljon kerrottavaa omasta elämästään ja sirkuksen ympärille kasvaneen kaupungin naapurissa nököttävästä, autioituneesta Röllikylästä. Selviää, että sirkuksen hirmuinen tirehtööri on syypää muun muassa Röllikylän tyhjentämiseen, röllien kultaisen avaimen varastamiseen ja Röllin nuoruudenromanssin haihtumiseen. Rölli ja Juurakko päättävät, että seudulle on palautettava rauha ja järjestys.

Elokuvassa puhutaan suomea ja se on saatavilla myös ruotsiksi dubattuna.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu  esi- ja alkuopetukseen.

Oppimateriaalin ovat tehneet luokanopettajat Tuula Niiniranta ja Annika Henriksson.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 10.4.2020.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Rölli ja kultainen avain

Tilattavissa elokuvateatteriin
Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
0 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Taavi Vartia
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Allu Tuppurainen (Vanha Rölli), Jarkko Niemi (Nuori Rölli), Christian Ruotanen (Pikku-Rölli), Linnéa Röhr (Juurakko), Mikko Leppilampi (Tirehtööri), Krista Kosonen (Laulunopettaja), Turkka Mastomäki (Kylänvanhin), Iina Kuustonen (Sähinä), Alina Tomnikov (Milli Menninkäinen), Ville Haapasalo (Seppä), Lauri Tanskanen (Virkamies), Jari Kotilainen (Iso-Rölli), Olli Oinonen (Bruno Brutaali), Mikko Kuustonen (Solisti)