keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Jokainen ihminen on erilainen. Erilaisuutta tai samankaltaisuutta voi olla esimerkiksi luonteenpiirteissä, asenteissa, ulkonäössä, taidoissa, perheissä, vaatteissa.

1. Keskustelkaa, millaista olisi, jos kaikki olisivat samanlaisia ja samannäköisiä, pukeutuisivat samanlaisiin vaatteisiin ja olisivat aina samaa mieltä? Mikä teitä yhdistää tai miten olette erilaisia?

2. Miten Juurakko keksii itselleen nimen? Jos saisitte vaihtaa nimenne, minkä valitsisitte?

3. Laatikaa etsintäkuulutus itsestänne, jossa kuvailette itseänne niin, että teidät tunnistetaan.

4. Ottakaa kaikista valokuvat ja laittakaa ne pöydälle nurinpäin. Yksi leikkijä nostaa kuvan ja kertoo siinä olevasta henkilöstä tuntomerkkejä. Muut saavat arvata, kuka kuvassa on.

5. Bingoruudukko jaetaan jokaiselle. Oppilaat lähtevät kyselemään toisiltaan ruudukossa olevia asioita kynän ja kirjoitusalustan kanssa. Kun ruudukossa mainittu asia sopii luokkatoveriin, niin hänen nimensä kirjoitetaan ruudukkoon. Pienemmät voivat panna ruutuun pelkän rastin nimen tilalle. Ruutuihin voi lisätä kysymystä koskevan kuvatunnisteen helpottamaan kyselyä, jos oppilaat eivät vielä osaa lukea. Kun joko pysty- vaaka- tai viistorivi tulee täyteen, saa bingopisteen.

6. Leikatkaa kuvia esineistä tai asioista, joista pidätte ja liimatkaa ne A2-kokoiselle kartongille. Lopuksi jokainen saa kertoa itsestään valmiin teoksen avulla.

7. Yksi-kolme oppilasta saa tulla luokan eteen. Muut katsovat heitä tarkasti. Sitten he menevät verhon tai oven taakse tai toiseen huoneeseen, jossa heitä muutetaan hiukan ja he palaavat takaisin luokan eteen. Toiset saavat keksiä, mikä muuttui.