keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tarinat sisältävät erilaisia henkilöhahmoja, joilla jokaisella on oma merkityksensä juonen kehittymisen kannalta. Keskeisiä henkilöhahmoja ovat tarinan päähenkilö, sankari sekä antisankari eli pahis.

Päähenkilön tehtävänä on ratkaista kohtaamansa haasteet tai ristiriitatilanteet. Hän kehittyy tai muuttuu tarinan edetessä.

Sankari ja pahis rakentavat tarinan juoneen ristiriitoja tavoittelemalla keskenään päinvastaisia asioita. Henkilöhahmoista pahis on juonen kannalta merkittävä, sillä usein juuri hän käynnistää tapahtumien kulun ja vie juonta eteenpäin hankaloittamalla päähenkilön toimintaa.

Sivuhenkilöt antavat lisätietoa tarinan keskeisistä roolihahmoista ja vahvistavat heidän toimintaa.
(Lähde: Mediametka.fi)

Haikara tuo Röllikylään pienen nyytin, jonka sisällä lymyilee pieni tyttö. Myöhemmin Sähinä Menninkäinen löytää tytön, joka antaa itselleen nimeksi Juurakko. Esikoulussa hän kuulee vanhan Tirehtöörin puhuvan kielletystä Röllikylästä, jossa Tirehtöörin mukaan kummittelee ja tämä lipsauttaa vanhasta peikosta nimeltä Rölli. Juurakko löytää Röllin talosta käytävän, jonka Rölli on kaivanut päästäkseen Röllikylään. Juurakko haluaa Röllin kertovan nuoruudestaan ja Rölli myös paljastaa, että hänetkin toi haikara.

1. Kuka elokuvan hahmoista on mielestänne tarinan päähenkilö? Ketkä ovat tarinan sankari ja pahis?

2. Minkälaisia keskenään päinvastataisia asioita sankari-Rölli ja pahis-Tirehtööri tavoittelevat?

3. Millaisia elokuvan röllit ovat? Miltä ne näyttävät? Esittäkää röllejä. Millä tavoin ne voisivat kävellä, juosta, nukkua tai syödä?

4. Millaisia vaatteita röllit käyttävät? Järjestäkää röllipäivä. Pukeutukaa rölleiksi ja pitäkää röllien muotinäytös.

5. Miten muut röllit suhtautuivat Rölliin kun tämä oli lapsi, nuori tai vanhus? Millainen Rölli oli pienenä, nuorena entä vanhana?
Rölli oli pienenä keppostelija, joka aiheutti muille paljon mielipahaa ja hämmennystä. Nuorena Rölli kärsii tekojensa seuraamuksista. Lopulta vanha Rölli saa tilaisuuden keksiä, kuinka kaiken voi korjata.

6. Miten kuvailisitte Rölliä ja Juurakkoa? Millä tavoin he ovat samanlaisia? Entä erilaisia?
Heitä yhdistää hyväsydämisyys, oikeudenmukaisuus ja se, että haikara on tuonut sekä Röllin että Juurakon.

7. Kuka on Milli Menninkäinen? Miten Milli liittyy tarinaan?