keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Sammyn suuri seikkailu

Oppimateriaalin teemoja: Merenalainen maailma, kilpikonnan elämäntarina, merien saastuminen ja luonnon suojelu, vesitutkimus ja vesilinnun tekeminen, seikkailijan muotokuva.

Elokuvan tehtävät on suunniteltu 1.- 4. luokille.

Synopsis: Sammy on jo vanha merikilpikonnauros. Odotellessaan omien poikastensa kuoriutumista, hän kertoo oman elämäntarinansa.

Sammy kuoriutuu maailmaan kalifornialaisella rantahietikolla vuonna 1959. Vain yksi tuhannesta kilpikonnasta selviytyy aikuiseksi saakka. Sammyn mahdollisuudet eloonjäämiseen vaikuttavat vieläkin huonommilta, sillä hänellä on vaikeuksia päästä edes pesäkuopastaan omin avuin pois.Päästyään vihdoin kiipeämään rannalle, hän ihastuu tyttökilpikonna Shellyyn. Heidän tiensä eroavat kuitenkin lähes saman tien.

Sammy viettää ensimmäiset 10 vuotta, kutenmerikilpikonnilla on tapana, pitkällä kiertomatkalla maailman merillä. Hän ajelehtii merivirtojen vietävänäystävänsä Rayn kanssa joutuenmonenlaisiin vaaratilanteisiin. Hän taistelee piraijoita vastaan, pakenee vaarallista haukkaa ja etsii salaperäistä, kätkettyä reittiä.

MatkallaanSammy ystävineen joutuu huomaamaan, mitä ihminen saa luonnossa aikaan käyttäytymisellään ja elintavoillaan. Ihmiset tuhoavat planeettaa ja meri sekä muu luonto muuttuvat ilmaston lämpenemisen myötä maapallolla.

Sammy kohtaa matkallaan myös mukavia ihmisiä. Kun hän loukkaantuu kalastustapaturmassa, pieni poika ottaa hänet hoiviinsa, ja Sammy viettää kuukausia hippi-yhteiskunnan maskottina Kalifornian rannalla.

Tärkeämmiksi aiheiksi elokuvassa nousevat seikkailunhalu ja Sammyn hyvät ystävät.  Jännittävällä matkallaan Sammy haluaa löytää ihastuksensa, Shellyn.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 3.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Sammyn Suuri Seikkailu

Sammy viettää ensimmäiset 10 vuotta, kuten merikilpikonnilla on tapana, pitkällä kiertomatkalla maailman merillä. Hän ajelehtii merivirtojen vietävänä ystävänsä Rayn kanssa joutuen monenlaisiin vaaratilanteisiin. Hän taistelee piraijoita vastaan, pakenee vaarallista haukkaa ja etsii salaperäistä, kätkettyä reittiä.
Matkallaan Sammy ystävineen joutuu huomaamaan, mitä ihminen saa luonnossa aikaan käyttäytymisellään ja elintavoillaan. Ihmiset tuhoavat planeettaa ja meri sekä muu luonto muuttuvat ilmaston lämpenemisen myötä maapallolla.

Alkuperäinen nimi:
Sammy
Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
86 min.
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Ben Stassen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Petrus Kähkönen (Sammy),Tuomas Uusitalo (Ray), Saara Lehtonen (Shelly), Elina Knihtilä (Vera), Pirjo Lonka (Rita), Janina Andersson (Snow), Akira Takaki (Pikku-Sammy), Aarni Hyökki (Pikku-Ray),Maria Takaki (Pikku-Shelly), Veikko Honkanen (kertoja-Sammy), Pekka Autiovuori (Fluffy), Seppo Pääkkönen (Slim), Antti Pääkkönen (Lokki), Aarre Karén (kilpikonnavaari), Inkeri Wallenius (kilpikonnamuori)