keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Sibeliuksen musiikki, Suomen historia ja itsenäistymisen aika, kulttuurin ja taide-elämän kulta-aika, rakkaus, ystävyys, vanheneminen

Synopsis: Elokuva on tarina Jean Sibeliuksen elämästä ja erityisesti rakkaudesta musiikkiin ja Ainoon. Säveltäjän elämäntarinan lisäksi kurkistetaan tuon aikakauden kulttuuriin ja maamme historiaan. Tarina kulkee vanhenevan Sibeliuksen muistelemana lapsuudesta hautajaisiin. Hänen perheensä ja laaja kulturelli ystäväpiiri, kosteat ja savuiset paheet, isänmaallisuus, nerous, luomisen tuska, ainaiset rahahuolet ja vuosisadan rakkaustarina tulee tutuksi Jean Sibeliuksen oman tuotannon säestämänä. 

Oppimateriaali soveltuu alakoulun 5. ja 6. luokalle sekä yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet äidinkielen, kuvataiteen ja luokanopettaja Hanna Niinistö ja apulaisohjaaja Susanna Palin. 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2003. Linkit on tarkistettu 15.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Sibelius

Elokuvassa seurataan säveltäjä Jean Sibeliuksen elämää lapsuudesta vanhuuteen. Se on paitsi elämäntarina myös rakkaustarina ja kuvaus säveltäjän kohtalonyhteydestä puolisoonsa Aino Sibeliukseen. Valkokankaalla seurataan nuoren Sibeliuksen opiskeluvuosia Berliinissä ja Wienissä sekä todistetaan Suomen suuriruhtinaskunnan vapautuminen keisarinvallan alta itsenäiseksi kansakunnaksi, jolloin Sibeliuksen musiikki toimi suurena kansallismielen kohottajana.

Alkuperäinen nimi:
Sibelius
Julkaisuvuosi:
2003
Pituus:
116 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Timo Koivusalo
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Martti Suosalo, Miina Turunen, Heikki Nousiainen, Seela Sella
Nimi ruotsiksi:
Sibelius
Filmen följer tonsättaren Jean Sibelius (1865 - 1957) liv från barndomen till ålderdomen. Den är förutom en biografisk skildring också en kärlekshistoria om tonsättarens förhållande till hustrun Aino. På duken följer vi den unge Sibelius studieår i Berlin och Wien och vi bevittnar storfurstendömet Finlands frigörelse från Ryssland via inbördeskriget till de första tiderna som självständig stat. Under denna tid fungerade Sibelius musik som en stark förhöjare av den nationella identiteten.