keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Elokuva sijoittuu Norjan rannikkoseudulle ja se on kuvattu Rotøyssa, Bergenin pohjoispuolella karuissa ja kauniissa länsirannikon maisemissa. 
 
a. Keskustelkaa aluksi, mistä asioista, henkilöistä tms. Norja on teille tuttu? Kootkaa yhteinen tietämyksenne taululle miellekartaksi. 
 
b. Millaista on elämä pienessä saaristokylässä? Miten saaristossa asuminen eroaa elämästä mantereella? Miettikää, millaista olisi asua paikassa, johon on elokuvan tapahtumat sijoittuvat? Miten arvelisitte viihtyvänne saaressa? Mitä tekemistä siellä keksisitte? Mitä elokuvan lapset tekevät? Mitä hyviä ja huonoja puolia keksitte paikasta ja siellä elämisestä? 
 
c. Selvittäkää kartalta ja Internetistä, kuinka paljon Norjalla on rantaviivaa ja mihin meriin maa rajautuu. Mitkä ovat Norjan naapurivaltiot? Keskustelkaa, mitä rannikon luonnolle tai maisemalle tyypillisiä asioita elokuvan kuvaamista tapahtumapaikoista tunnistatte. Tutkikaa Norjan karttaa: Minkä nimisiä vuonoja tai vuoria Norjassa on? Kuinka syviä tai korkeita ne ovat? Missä sijaitsee Norjan korkein kohta? Selvittäkää maan koko, asukasluku ja elinkeinot. 
 
d. Maalatkaa kallioisia merenrantamaisemia vesiväreillä. 
 
e. Etsikää yksin tai pareittain kirjoista, lehdistä, Internetistä, ym. erilaisia veteen liittyviä maisemavalokuvia. Valitkaa viiden-kuuden kuvan sarja ja valitkaa niihin sopiva musiikki. Kirjoittakaa kuvien ja musiikin perusteella pieni kertomus suhteestanne luontoon tai mereen.