keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
a. Laivalta heitetään yöllä kaksi pakettia, jotka sisältävät huumetta, kokaiinia tai heroiinia. Miten paketti paljastuu huumeeksi? Kuinka kalliiksi arvioisitte paketin sisällön? 
 
Huumekauppa on huumeiden laitonta myymistä. Huumetta viljellään maissa, joissa on siihen sopiva ilmasto. Valmis aine salakuljetetaan eri maihin myytäväksi. Osa huumeista valmistetaan kemiallisesti, jolloin valmistus voi tapahtua missä vain. Huumekauppaan liittyy usein järjestäytynyt rikollisuus. Huumeiden myyminen tapahtuu suhteiden kautta, esimerkiksi klubeissa, kaduilla ja paikoissa, jossa kiinnijäämisen mahdollisuus on mahdollisimman pieni. Huumeita salakuljetetaan maihin isoissa erissä ja sitä myyvillä järjestöillä on tarkat verkostot, jotta huumekauppa onnistuisi. Huumekauppaan liittyy usein myös rahanpesu ja kansainvälinen rikollisuus. Lähde wikipedia 
 
b. Millaisen tapahtumasarjan kahden poijupaketin mereen heittäminen elokuvassa aiheuttaa? Miten tapahtumat olisivat edenneet jos Jens, Marit ja Kristian olisivat yön pimeydessä löytäneet molemmat paketit? Entä millainen elokuva olisi ollut ilman poijupaketin vääriin käsiin joutumista? Olisiko elokuvan genre silloin ollut joku muu kuin toiminta?