keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan musiikki ja kuvakerronta

Kuva: Kerttu Hakkarainen, © Elokuvatuotantoyhtiö Made 2022

Elokuvan musiikista vastaa Air-yhtyeestä tuttu JB Dunckel. JB Dunckelin sävellyksiä on aiemmin kuultu esimerkiksi Sofia Coppolan elokuvissa Lost in Translation ja Virgin Suicides sekä François Ozonin elokuvassa Summer of 85. Sydänpedon rap-maailmaa ovat soundtrackille luoneet esimerkiksi feministisen räpin edelläkävijä Chilla sekä suomalaisartisti Mercedes. Elokuvan tunnuskappaleen L’Enfer à deux esittää pääosanäyttelijä Elsi Sloan. (Lähde: Sydänpeto-elokuvan lehdistömateriaali)

  1. Millainen rooli musiikilla oli elokuvassa. Muistelkaa ja keskustelkaa pienissä ryhmissä.

  2. Katsokaa seuraava kohtaus elokuvasta:


a. Kirjoittakaa kohtausanalyysi, jossa kiinnitätte huomiota erityisesti siihen, miten musiikkia ja kuvaa yhdistetään. Millainen on kohtauksen rytmi, tunnelma, sävyt jne. ja miten musiikki ja kuva yhdessä synnyttävät tietyn vaikutelman?

b. Miten kohtaus kuvaa Elinan luovaa prosessia?

Tehtävän voi tehdä yksin tai pareittain.

3. Katsokaa myös toinen kohtaus elokuvasta:

a. Miten tämän kohtauksen tunnelma eroaa tehtävän 2 kohtauksesta? Mitkä seikat tekevät siitä erilaisen? Millä keinoilla elokuvan päähenkilöitä, heidän kohtaamistaan ja heidän välistä dynamiikkaansa tässä kohtauksessa kuvataan? Kirjatkaa ajatuksianne yksin tai pareittain ja jakaa sitten ajatuksenne muille.