keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Kerttu Hakkarainen, © Elokuvatuotantoyhtiö Made 2022

Sydänpeto -elokuva sopii erinomaisesti esimerkiksi psykologian valinnaiselle kurssille PS4 Tunteet ja mielenterveys sekä terveystiedon kursseille TE1 Terveys voimavarana ja TE2 Terveys ja ympäristö. Elokuvan avulla voidaan käsitellä mielenterveyttä, seksuaalisuutta ja sukupuolien moninaisuutta sekä omien rajojen asettamista. Lisäksi sitä voi soveltaa esimerkiksi Filosofian FI2 Etiikka -kurssilla, jolloin tehtävissä voi painottaa eettistä näkökulmaa ja moraalikysymyksiä. Elokuvan parissa voidaan samastua ja tunnistaa eri tunteita, mutta samalla se tarjoaa konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla voidaan pohtia henkilökohtaisiakin asioita ilman, että opiskelijoiden tarvitsee jakaa omia kokemuksiaan.

Elokuva käsittelee sensitiiviisiä aiheita, joten ennen elokuvan katsomista ja oppimateriaalin tehtävien tekemistä on suositeltavaa tutustua Koulukinon vinkkeihin turvallisen tilan luomiseen elokuvan katsomis- ja purkamistilanteessa.

Myös sukupuolitietoiseen opetukseen kannattaa tutustua OPH:n sivuilla.

Elokuva sisältää myös huumeiden käytön kuvausta, mutta ei ihannoivassa sävyssä. Päihdeteeman käsittelyyn tukea ja materiaaleja löytyy esim. Päihdelinkin sivuilta.

Oppimateriaalista voi poimia omiin tarpeisiin ja omalle ryhmälle sopivat osiot ja tehtävät. Tehtävien muokkaaminen omiin tarpeisiin sopivammaksi on myös sallittua.