keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan trailer

Oppimateriaalin teemat: kestävä elokuvatuotanto, tunnekasvatus, lastensuojelu, kiintymyssuhde, sosiaalityön haasteet, sosiaaliviranomaiset, psykologia, kasvutarina, sosiaalityöntekijöiden voimavarat, tunnekokemusten käsittely sosiaalityön kautta.

Synopsis: System Crasher kertoo koskettavasti 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse. Sitkeä ja ylienerginen tyttö todetaan kerta toisensa jälkeen toivottomaksi tapaukseksi sekä hoitolaitoksissa että ryhmä- ja sijaiskodeissa. Ja juuri sitä Benni haluaakin – hänen ainoa tavoitteensa on päästä takaisin kotiin, äidin luokse. Epävarma äiti ei kuitenkaan usko pärjäävänsä tyttärensä kanssa. Kun kaikkea muuta on kokeiltu, Bennille palkataan vihanhallintaan erikoistunut terapeutti Micha. Toivo herää, mutta onnistuuko Micha siinä mikä on tähän asti näyttänyt mahdottomalta? Löytyykö Bennille paikka maailmasta?

Pienen ihmisen rakkaudenkaipuuta kuvaava rehellinen ja riipaiseva elokuva näyttää, kuinka väsymättömästi lastensuojelun ammattilaiset yrittävät palauttaa Bennin luottamusta elämään ja muihin ihmisiin.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin sekä sosiaalialan oppilaitoksiin.
Lukiossa oppimateriaali soveltuu erityisesti psykologian, terveystiedon, filosofian (etiikka) ja yhteiskuntaopin tunneille.

Elokuva käsittelee rankkoja teemoja, esimerkiksi traumoja. Elokuvaa käsiteltäessä onkin tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri keskustelulle.
Materiaali sisältää niin kirjoitus- kuin keskustelutehtäviä sekä vinkkejä lisätehtäviksi sopivista verkko-opetusmateriaaleista.

Oppimateriaalin on laatinut mediakasvattaja ja kuvataidekasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

System Crasher

Tilattavissa elokuvateatteriin

Rehellinen ja riipaiseva saksalaisdraama 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse.

Alkuperäinen nimi:
Systemsprenger
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
119 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Saksa
Ohjaus:
Nora Fingscheidt
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Helena Zengel, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister, Melanie Straub, Victoria Trauttmansdorff, Maryam Zaree, Tedros Teclebrhan