keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Usein elokuvaan valitaan yksi henkilö tapahtumien näkijäksi. Elokuvan katsoja kokee elokuvan hänen silmiensä kautta, ja katsoja saa tietoonsa asioita samaa tahtia kuin elokuvan näkökulmahenkilö. Joskus tästä kuitenkin poiketaan ns. kaikkitietävällä kerronnalla, jolloin katsoja on kuin näkymättömänä todistajana elokuvan tilassa.

1. Miten se, että tapahtumat nähdään usean eri henkilön näkökulmasta, vaikuttaa elokuvan kerrontaan? Milloin katsoja saa tietää faktoja siitä, mitä Bennille tapahtuu? Mitkä kohtaukset ovat niitä, joita Benni ei todista?

2. Muistelkaa mikä tapahtuma johti mihinkin, mikä näkökulma eri hahmoilla (siis esim. koulunkäyntiavustaja, psykologi, sosiaalityöntekijä, lapsi itse) on. Keskustelkaa kenen kannalta asioita katsottiin ja miten tarinaa kuljetettiin.

3. Valitse itsellesi hahmo, jonka näkökulmaan kiinnität erityisesti huomiota:

Benni

Micha

Sosiaalityöntekijän frau Bafané

Äiti/Bianca

  • Kuvaile valitsemasi hahmon tunteita, toimintaa ja motiiveja

4. Tehkää ajatuskartta elokuvassa esiintyvistä hahmoista ja heidän välisistä suhteistaan.

5. Elokuvassa koulunkäyntiavustaja Mischa vie Bennin vuoristoon ja näyttää hänelle, miten kaiku vastaa ihmisen huutoon. Benni kajauttaa ilmoille sydäntäsärkevän huudon. Miten hahmojen tunnetilat tuodaan kohtauksessa esiin?

  • Mitä Benni ajattelee Mischasta aluksi? Entä Mischa Bennistä? Minkälaisia odotuksia ja toiveita heillä on ja miten ne eroavat toisistaan?

6. Miten kuvailisit Bennin hahmoa, minkälaiset piirteet ja tunteet hänessä korostuvat? Mitä tunteita ja ajatuksia Bennin hahmo herättää? Mitä ajattelit Bennistä elokuvan alussa ja mitä sen loputtua? Onko Benni kasvanut elokuvan lopussa hahmona?