keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ääninäyttelijät: Antti Litja–taikuri Lawrence, Luka Haikonen–Myrsky, Sampo Sarkola–Daniel, Matleena Kuusniemi–Maggie-hiiri, Jarmo Koski–Jack-kani, Kiki–Joonas Saartamo Carlo–Tuomas Uusitalo ja Carla–Saara Saastamoinen, lisäksi mm. Freja Teijonsalo, Susanna Snellman, Essi Kosola, Saara Saastamoinen, Kalle Ylitalo ja Oliver Kivi

Genre: animaatio, seikkailu

Teemoja: lemmikistä huolehtiminen, liikkuvat lelut, kummitustalo, etsitään pää- ja sivuhenkilöt

Oppimateriaali on suunniteltu 2.-4. luokille. Oppimateriaalin on tehnyt luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Synopsis

Elokuvan alussa perhe on muuttamassa ja heidän täyteen pakattu autonsa lähtee liikkeelle peräkärryineen. Kun pieni kissanpentu hyppää ulos autosta hakemaan sille heitettyä palloa, kaasuttaa auto vauhdikkaasti tiehensä jättäen pikku kissan kadulle ja kissa joutuu huomaamaan tulleensa hylätyksi.

Kiireinen katuelämä isoine autoineen on pikkuiselle kotikissalle pelottava ja vaarallinen kokemus. Se yrittää etsiä itselleen ystäviä ja turvapaikkaa. Juostessaan hädissään karkuun kohtaamaansa isoa, vihaista koiraa, se päätyy vanhan ja pelottavan näköisen talon pihaan. Iso koirakin säikähtää taloa, mutta pikku kissa on innoissaan, sillä se luulee löytäneensä uuden kodin. Pian se saa kokea, ettei ole ollenkaan tervetullut talon asukkaiden joukkoon, sillä talossa määräävät vieraisiin hyvin ennakkoluuloisesti suhtautuvat vanha, kärttyinen Jack-kani ja sen valkoinen hiirikaveri Maggie. Pikku kissa heitetään ulos talosta, mutta kun sillä ei ole muutakaan paikkaa mihin mennä, se keplottelee itsensä onnekkaasti takaisin sisälle.

Talon varsinainen omistaja on lempeä vanha taikuri, joka ihastuu oitis kodittomaan kissaan, nimeää tämän Myrskyksi, ja ottaa tämän osaksi perhettä omituisten mekaanisten olentojen joukkoon Jack-kanin ja Maggie-hiiren suureksi harmiksi.

Vanhassa talossa on mahtava määrä sirkustavaraa muistona taikurin vanhoilta esiintymisajoilta. Esiintymisiä vanha taikuri ei täysin ole vieläkään jättänyt, vaan hän polkee pyörällään säännöllisesti paikalliseen sairaalaan ilahduttamaan lapsipotilaita taikatempuillaan eläinystäviensä kanssa. Eräällä esiintymisreissulla Jack-kani ja Maggie-hiiri päättävät hankkiutua eroon Myrskystä ja aiheuttavat onnettomuuden, jonka takia vanha taikuri joutuu sairaalaan.

Nyt, kun taikuri joutuu makaamaan sairaalassa, huomaa Daniel, taikurin kiinteistönvälittäjänä toimiva ahne veljenpoika, tilaisuutensa tulleen. Hän haluaa lähettää setänsä vanhainkotiin ja myydä sedän vanhan, hienon talon saadakseen kiinteistöbisneksensä kukoistamaan.

Talon asukkien on liittouduttava pelottaakseen pois kaikki hienot ostajaehdokkaat ja muut tunkeilijat, samalla kun taikurin sairaalakaverit, lapset, yrittävät auttaa taikuria selviämään veljenpojan kieroiluista.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 16.7.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Taikojen talo

Tilattavissa elokuvateatteriin
Alkuperäinen nimi:
The House of Magic
Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
85 min.
Levittäjä:
Snapper Films Oy
Tuotantomaa(t):
Belgia
Ohjaus:
Jeremy Degruson, Ben Stassen, Juha Wuolijoki (suomenkielinen dubbaus)
Käsikirjoitus: