keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
 • Elokuvan tarina kerrotaan päähenkilön avulla. Päähenkilö on yleensä helppo tunnistaa elokuvasta. Päähenkilön roolihahmolle tyypillistä on, että hänellä on joitakin puutteita tai heikkouksia, mutta hän kehittyy tai muuttuu elokuvan kuluessa. Hän on elokuvan lopussa esim. vahvempi tai rohkeampi.
  – Nimetkää yhdessä “Taikojen talo”-elokuvan päähenkilö? Miten Myrsky saa nimensä?
  – Muistelkaa yhdessä, millainen pikku kissa on elokuvan alussa.
  – Miten Myrsky muuttuu elokuvan edetessä?
   
 • Elokuvan sivurooleissa on keskeisiin roolihahmoihin sidoksissa olevia hahmoja, kuten ystäviä, perheenjäseniä, rikostovereita, naapureita, silminnäkijöitä, matkatovereita jne. Sivuhenkilön tehtävänä on toimia päähenkilön auttajana tai vastustajana. Hän antavat katsojalle taustatietoa päähenkilön tai sankarin ajatuksista ja tunteista. Sivuhenkilö voi selventää juonta tai tietää jotain sellaista, mitä päähenkilö tai sankari ei vielä tiedä.
  – Ketkä ovat “Taikojen talo”-elokuvan sivurooleissa? Keskustelkaa yhdessä, miten eri sivuroolihahmot liittyvät päähenkilön tarinaan.
  Mitä eläinhahmoja “Taikojen talo”-elokuvasta muistatte?
   
 • Maggie on pieni ärhäkkä valkoinen hiiri. Se ei luota uuteen tulokkaaseen Myrskyyn, vaikka Myrsky tekee parhaansa ollakseen kiltti eikä se ei edes syö hiiriä. Maggien paras kaveri on Jack-kani. Yhdessä ne muodostavat kaksikon, joka suojelee taloa ulkopuolisilta. Maggie tottelee aina Jackin käskyjä, vaikka ne olisivat joskus tyhmiä tai niissä olisi riskejä. Maggie on kuitenkin hurjan rohkea.
  – Miten Maggie lopulta huomaa, että Myrsky on luotettava?
   
 • Jack on valkoinen kani, joka on Lawrencen vanhin kotieläin. Se on aina pahantuulinen ja äksy. Se on talossa se, joka määrää! Se toimii kaikkien Lawrencen talossa asuvien eläinten ja vekottimien johtajana. Jack ei pidä Myrskystä lainkaan.
  – Mitä tarkoittaa mustasukkaisuus? Miksi Jack on niin epäkohtelias ja torjuva Myrskyä kohtaan?
   
 • Kiki on chihuahua, La Sondran lemmikki, joka asuu Lawrencen naapurustossa. Se on kova haukkumaan. Kiki haukkuu, koska pelkää pelottavaa taloa ja sen asukkaita. Kiki luulee Lawrencen talon olevan noiduttu. Kiki näkee Myrskyn vaikeudet ja auttaa tätä ja heistä tulee hyvät ystävät.
  – Miltä Kiki näyttää? Miten ja missä Kiki tutustuu Myrskyyn?
   
 • Carlo ja Carla ovat italialainen valkoinen kujerteleva kyyhkyspari. Carlo on ylpeä ja rohkea ja se ihailee suloista Carlaa. Ne ovat ovat varmasti maailman rakastunein pariskunta.
  – Miten kyyhkyset auttavat talon pelastamisessa ja ostajaehdokkaiden karkottamisessa?
  – Keitä ihmisiä muistatte elokuvasta? Millaisia eri ihmiset ovat luonteeltaan? Ovatko kaikki elokuvan ihmiset kilttejä?
   
 • Lawrence on harmaahapsinen, iloinen ja omalaatuinen, kuuluisa ja vanha taikuri, joka asuu valtavan suuressa talossa eläintensä ja vekottimiensa keskellä. Hän ottaa pikku kissankin luokseen asumaan ilman ennakkoluuloja. Eläkkeelle jäätyään hän on esiintynyt ajoittain paikallisessa sairaalassa lapsipotilaille. Hän on haaveilija, joka välillä unohtaa ympäröivän maailman velvotteineen, kuten laskujen maksun ja talon kunnossapitotyöt. Lawrence on hyvin kiintynyt isoon taloonsa, joka on ollut heidän suvussaan jo vuosikausien ajan.
  – Muistatteko Gepetton, joka oli Pinocchion tekijä? Mitä yhteistä Lawrancella ja Gepettolla on?
  – Millaisia taikatemppuja Lawrence esittää? Mitkä eläimet auttavat Lawrencea elokuvan taikatemppukohtauksissa? Osaatteko te tehdä taikatemppuja?
   
 • Daniel on Lawrencen veljenpoika, Lawrencen ainut elossa oleva sukulainen. Hän on menestynyt 33-vuotias myyntimies ja kiinteistövälitysfirman omistaja. Ensisilmäyksellä Daniel vaikuttaa ihanneveljenpojalle, mutta todellisuudessa hän on hyvin itsekeskeinen, joka ei tunnu välittävän muista. Huoleton Lawrence-setä ärsyttää Danielia ja hän kokee, että setä ja on vain rasite hänelle. Daniel ei epäröi yrittää myydä Lawrencen taloa, tämän selän takana.
  – Miksi Daniel ei voi sietää Myrskyä?
  – Miten Danielin ikävät puolet tulevat esille elokuvassa? Hän yrittää huijata vanhaa setäänsä. Elokuvan loppupuolella Danielin keinot muuttuvat aina vai väkivaltaisemmiksi, kun se päättää hankkiutua eroon Myrskystä.