keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
 • “Taikojen talo”-elokuvan alussa pieni kotikissa hylätään kadulle. Se ei osaa asua kadulla ja yrittää löytää uuden turvapaikan, kodin ja perheen.
  – Keskustelkaa, miltä pienestä kissanpennusta tuntuu, kun se joutuu keskelle vilkasliikenteistä katua? Mitä vaaroja kissalla on kaupungissa kadulla tai kodin ulkopuolella luonnossa?
  – Miten eri ihmiset suhtautuvat elokuvassa pieneen, hylättyyn kissaan, joka yrittää tutustua heihin? Millaisia eläimiä kissa kohtaa etsiessään ystäviä ja ennen kuin se pääsee taikurin taloon?
   
 • Joskus ihmiset ottavat suloisen kissan lomamökille iloksi lapsille, mutta loman päättyessä kissa hylätäänkin sitten oman onnensa nojaan. Moni jopa luulee, että kissa pärjää talvellakin ilman kotia ja pyydystää itselleen ruokaa, mutta hylätty kissa kuolee melkein aina nälkään, kylmään ja sairauksiin.
  – Pohtikaa yhdessä, miksi kissoja hylätään? Voiko kissan vain jättää ulos, jos siihen kyllästyy?
   
 • Mistä Lawrence-taikuri huomaa, että kissanpentu ei ole ollut koditon, ainakaan pitkää aikaa. Miten tunnistaa kodittoman kissan? Kodittomat kissat voi tunnistaa monesta eri tuntomerkistä. Usein niillä on huonokuntoinen, hoitamaton turkki, voi olla ruhjeita tai ne voivat ontua. Kissat ovat laihoja ja nälkiintyneen oloisia. Ne voivat olla villiintyneitä ja ihmisarkoja eivätkä ne päästä ihmisiä lähelleen.
   
 • Kissan hankkiminen lemmikiksi on aina suuri päätös. Kissa voi elää jopa jopa 20-vuotiaaksi. Keksikää yhdessä, millaisia asioita lemmikkikissa tarvitsee? Mitä kissan kanssa voi tehdä? Kissa tarvitsee ruokaa ja raikasta vettä joka päivä. Kissan kanssa saa leikkiä ja sitä saa helliä, rapsuttaa ja pitää sylissä. Kissa nukkuu paljon, niinpä se tarvitsee myös rauhaa ja oman paikan, missä se saa levätä. Kissalla pitää olla oma vessa eli hiekkalaatikko. Jos kissa on sisäkissa, se tarvitsee raapimispuun.