keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
 • Elokuvassa on mahtava määrä erilaisia hauskoja vekottimia. Ne juoksevat, tanssivat ja tekevät jopa musiikkia. Mutta ennen kaikkea, ne rakastavat Lawrencea, vanhaa taikuria, joka tekee niistä eläviä. Kaikki haluavat suojella taikuria ja heidän yhteistä taloaan.
  – Muistelkaa, millaisia liikkuvia leluja elokuvassa on? Miltä ne näyttävät? Mitä niiden rakentamiseen on tarvittu?
   
 • Brika on musiikillinen robotti, pikku apina, sykkivä rumpu. Clara on tarkka ja herkkä ja puolustaa ystäviään kuin pieni lohikäärme. Kupla-Tomin suusta pulppuaa kuplia. Kokki laittaa mahtavia pannukakkuja. Stompilla on värikkäitä purukumeja. Güntherillä on hienot viikset. Grammy on gramofoni joka houkuttaa kaikki tanssiin. Friikki on puhelin, jota ei tarvitse hakea, vaan se tulee soittajan luo, haloo! Tyson on vahva kuin härkä. Energinen Sphery hyppii kuudella jalalla ja valaisee kaikilla sateenkaaren väreillä jolloin maailma näyttää kauniilta, vaikka sataisi. Cronien tanssii paremmin kuin kukaan muu. Hanska eli Handy tarjoaa auttavan kätensä tarvitsevalle. Kastis eli Sprinkly kastelee kaikki. Edison on kuin auringonsäde, pieni kävelevä hehkulamppu, jota Lawrence käyttää taskulamppuna. Se on lämmin ja ystävällinen ja hiukan kömpelö. Lisäksi ovat vielä Pörri, Lentsu ja Propsu, Meg, Ding, Dang ja Dong ja Kirstu.
  – Valitkaa elokuvan leluista  tai hahmoista mielestänne hauskin? Piirtäkää siitä kuva.
  Täältä löytyy elokuvaan liittyviä tulostettavia väritystehtäviä.
   
 • Suunnitelkaa liikkuva lelu. Pohtikaa aluksi yhdessä, mitä haluaisitte tai mitä kannattaisi keksiä.
  Millainen lelukeksintö olisi tarpeellinen, ylläyyävä, vaarallinen, jännittävä, hyödyllinen, hauska, pelottava? Millainen lelu olisi sopiva teille itsellenne tai kaverillenne? Mistä lelusta äiti tai isä ilahtuisivat? Mistä lelusta ilahtuisi joku yksinäinen lapsi, tai vanhus, eläin tai vaikka paha noita-akka?
  Piirtäkää kuvia keksinnöistänne. Laatikaa lyijykynäpiirroksina lelusuunnitelmia.
  Kirjoittakaa, miten lelut toimivat. Laatikaa käyttöohjeet lelulla leikkijää varten.
   
 • Piirretään laite parin kanssa vuorotellen. Tarvitaan A3 -kokoinen paperi ja molemmille pareista erivärinen kynä. Kumpikin miettii mielessään jonkin laitteen. Ideoita tai mielikuvia ei saa etukäteen paljastaa toiselle.
  Sovitaan, kumpi pareista aloittaa kuvan tekemisen. Aloittaja piirtää noin puolen minuutin ajan. Pari jatkaa yhtä pitkän ajan. Näin jatketaan vuorotellen, kunnes kuva on molempien mielestä valmis. Piirtämisen aikanakaan ei saa jutelle eikä muulla tavoin ohjailla tai neuvoa toista.
  Tarkastelkaa parin kanssa valmista kuvaa ja miettikää, mikä keksinnöstänne tuli. Kirjoittakaa lyhyt selostus laitteestanne. Miettikää, mistä aineesta se on valmistettu, mitä sillä voi tehdä, onko se vaarallinen, liikkuuko se, miten se toimii, mikä sille sopisi nimeksi jne. Jos kirjoittaminen ei vielä suju, sanelkaa aikuiselle kirjoitettavaksi keksintönne salat.
  Millaisia laitteita muut parit keksivät?
  Ripustakaa yhteinen laitenäyttely luokan seinälle.