keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan alussa Joni ja Laser ottavat yhteyttä biologiseen isäänsä Pauliin ja haluavat tavata hänet. Paulista tulee vähäksi aikaa tärkeä osa perheen elämää – ja samalla henkilö, jonka kautta perheen säröt ja ristiriidat tulevat näkyviin. Enemmän vapauksia antava Paul kannustaa (huomaamattaan) tytärtään kapinoimaan äitinsä rajoja vastaan ja Jules aloittaa seksisuhteen Paulin kanssa. Kun suhde tulee ilmi, Nicin ja Julesin parisuhde kriisiytyy ja perheenjäsenet joutuvat miettimään roolejaan perheessä uudelleen.

Paulin kohtaaminen perheenjäsenten kanssa ei ole ainoa elokuvassa ristiriitoja aiheuttava ja herättävä kohtaaminen. Henkilöhahmoja peilataan elokuvassa jatkuvasti toisiinsa ja henkilöistä tulee esiin uudenlaisia piirteitä kohtaamisesta riippuen. Kohtaamisia käytetään elokuvassa kerronnallisena tehokeinona, jonka kautta elokuva onnistuu rakentamaan henkilöistään moniulotteisia.

 

Tehtävä

Valitkaa elokuvasta yksi kohtaaminen esimerkiksi sisarusten, sisarusten ja heidän äitiensä, äitien ja Paulin tai sisarusten ja heidän ystäviensä välillä. Valitkaa sen jälkeen henkilöhahmo ja kirjoittakaa kohtaamisesta lyhyt teksti eläytyen hänen tunteisiinsa, elämäntilanteeseensa, pelkoihinsa, odotuksiinsa jne. Kirjoittakaa, mitä tunteita (ärtymystä, pelkoa, surua, rakkautta, vihaa, epävarmuutta, onnellisuutta, välinpitämättömyyttä jne) kohtaaminen henkilöhahmossa herättää ja kuinka se muuttaa häntä.