keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva © Tuffi Films 2019

Nuori mies pyrkii kosketuksiin ihastuksensa kanssa tämän kielloista huolimatta

Tehtävien teemoja: Flirttailun ja ahdistelun raja, omien ja toisten rajojen kunnioittaminen, tekijän näkökulma

1. Mitä Emmi ajattelee Janista aluksi? Entä Jani Emmistä? Minkälaisia odotuksia ja toiveita heillä on ja miten ne eroavat toisistaan? Miten Janin ja Emmin ajatukset, odotukset ja toiveet tuodaan esiin elokuvallisin keinoin?

2. Missä kohtaa Janin lähestymisyritys mielestäsi menee pieleen? Miten hänen olisi kannattanut toimia?

3. Miksi Emmi alkaa itkeä?

4. Missä menee flirttailun ja ahdistelun raja? Mistä tietää, milloin tämä raja ylittyy?

5. Miten tulisi toimia, jos huomaa vahingossa ylittäneensä toisen rajat? Miten toimisit tilanteessa, jossa toinen ei kunnioita rajojasi?

6. Piirrä omat rajasi -harjoitus
Jokaisella meillä on omat rajamme, eikä kukaan muu voi määritellä niitä puolestamme. Omat rajansa tulee tuntea, jotta niistä voi pitää kiinni.

Tehtävää varten tarvitset paperin ja kolme eriväristä kynää.

  • Piirrä oma kuvasi paperin keskelle. Piirrä hahmon ympärille kolme eriväristä, sisäkkäistä kehää. Piirrä kehät niin väljästi, että mahdut kirjoittamaan niiden väliin. Uloin kehä edustaa tuntemattomia ihmisiä, keskimmäinen kavereita ja sisin lähimpiä ihmissuhteita.
  • Listaa uloimman kehän ympärille asioita, joita et hyväksy tuntemattomilta tai puolitutuilta ihmisiltä, mutta jotka ovat sinulle ok kaveri- tai lähisuhteissa (esim. halaaminen, ulkonäön kommentoiminen, tietyistä asioista keskusteleminen jne.)
  • Listaa nyt keskimmäisen kehän ulkopuolelle asioita, joihin vedät rajan kaverisuhteissa, mutta jotka hyväksyt lähisuhteissa (esim. suuteleminen, tiettyjen nimitysten käyttäminen, vierekkäin nukkuminen jne.)
  • Kirjoita sisimmän kehän sisäpuolelle sellaisia asioita, joita et hyväksy edes lähimmissä ihmissuhteissa.

Keskustelkaa yhdessä siitä, miten rajat muuttuvat eri tilanteissa. Millaisissa tilanteissa tuntematon saa halata? Milloin edes kaikkein läheisin ihminen ei saa koskea?

7. Tehkää omien rajojen tunnistamiseen liittyvä Nuorten Exitin minivisa.