keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvan teemat ja symbolit, miljöö, scifi, dystopia, elokuvakerronta, elokuvamainonta, kirjasta elokuvaksi.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, mutta sitä voi hyödyntää myös yläkoulujen opetuksessa.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Veden vartija

Tilattavissa elokuvateatteriin

Puhdas vesi on loppumassa maailmasta, ja valtaa pitävä sotilashallinto kontrolloi niukkoja vesivaroja tiukalla otteella. Vesipulan keskellä sinnittelevän kylän uusi teemestari Noria saa isänsä kuoltua selville sukunsa tarkoin varjellun salaisuuden: erämaassa on säilynyt puhtaan juomaveden lähde. Kun Norialle selviää, että myös saastuneilta Menetetyiltä mailta saattaisi löytyä vettä, hänen on päätettävä, mitä hän hengenvaarallisella tiedolla tekee. Periksiantamattoman Norian tukena ovat paras ystävä Sanja ja vesipulaa ratkova Taro, mutta voiko heihin luottaa? Salaako sotilashallinto kansalta enemmänkin vesivaroja – voiko yksi ihminen pelastaa maailman kuivuudelta?

Pitkälle tulevaisuuteen sijoittuva Saara Saarelan ohjaama dystooppinen suurelokuva perustuu Emmi Itärannan moderniin klassikkoon Teemestarin kirja (2012).

Julkaisuvuosi:
2022
Pituus:
101 min. min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Saara Saarela
Käsikirjoitus:
Ilja Rautsi. Perustuu Emmi Itärannan romaaniin Teemestarin kirja
Näyttelijät:
Saga Sarkola, Mimosa Willamo, Lauri Tilkanen, Minna Haapkylä, Pekka Strang
Nimi ruotsiksi:
Minnet av vatten