keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Laulakaa yhdessä laulua Sirkusparaati (Italialainen kansansävelmä; alkaa sanoin Katsokaa nyt sirkuskulkuetta…) Kun laulu osataan jo hyvin, ottakaa mukaan erilaisia rytmisoittimia, joilla soitetaan alku-, väli- ja loppusoitto.

b. Tutkikaa laulun sanoja. Mitä eläimiä laulussa kerrotussa sirkuksessa löytyy? Ratsut = hevoset, tiikerit, norsut ja karhu. Kulkekaa tilassa vapaasti niin kuin tiikerit hiipisivät, kuin norsut astuisivat, kuin sirkuskarhu tallustelisi välillä neljällä jalalla ja välillä nousten takajaloilleen. Millä tavoin uljaat ratsut kulkisivat?

Mitä muita sirkuskulkueessa kerrotaan olevat? Hassu pelle. Seisokaa isossa piirissä. 1-2 lasta vuorollaan menee piirin keskelle ja näyttää jonkun hassun tempun, jonka sirkuspelle voisi tehdä. Piirissä olijat taputtavat aina pellen hassuille tempuille.

c. Lopuksi sirkusparaati lähtee kulkemaan ympäri tilaa laulaen ja soittaen samanaikaisesti laulua ”Katsokaa nyt sirkuskulkuetta..” Sopikaa etukäteen ketkä kulkueessa soittavat erilaisia rytmisoittimia ja ketkä esittävät eri eläimiä ja pellejä. Kaikki tietysti laulavat yhdessä iloisella sirkusmielellä.

d. Muistelkaa mitä Viiru-kissalle tapahtui sirkuksessa? Keskustelkaa siitä millaisia asioita oikeassa sirkuksessa voi nähdä tai kuulla? Kuinka moni on käynyt oikeassa sirkuksessa?

Ottakaa esiintymisareenaksi jumppamattoja ja tehkää niiden ympärille pieni katsomo istuutuen puoliympyrään. Jokainen vuorollaan tai parin kanssa saa esittää pantomiimina erilaisia sirkustemppuja. Katsojat arvaavat mistä esityksessä on kyse.

Kun sirkusparaati ja sirkustemput on harjoiteltu, niin yleisöksi omaan sirkusesitykseen voidaan kutsua vaikkapa lasten kotiväkeä tai toinen päiväkotiryhmä.

Vinkki! Muita ideoita sirkusprojektiin löytyy kirjasta Liukko: Ilmaisua ipanoille, Kirjayhtymä 1998 s. 92–97