keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Haaveilevatko ihmiset aina jostain muusta, kuin mitä heillä on?

Onnellisuus ja ihmissuhteet

“Life’s but a walking shadow, a poor player

That struts and frets his hour upon the stage

And then is heard no more: it is a tale

Told by an idiot, full of sound and fury,

Signifying nothing.” – Shakespeare, Macbeth, V,v.

–       You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

 

Tehtäviä:

Edellä mainittu Shakespeare-lainaus avaa ja lopettaa elokuvan. Mieti sen merkitystä elokuvan tarinan ja teemojen suhteen.

Monissa Woody Allenin elokuvissa käsitellään rahan ja maineen yhteyttä onnellisuuteen. Henkilöhahmot tavoittelevat kuuluisuutta tai maallista omaisuutta jopa toisten ihmisten ja parisuhteidensa kustannuksella. Keskustelkaa aiheesta luokassa. Mikä on tärkeää? Voiko kaiken saavuttaa ja jos voi, niin miten?

Tee lista, johon merkitset vähintään kolme mielestäsi tärkeintä asiaa elämässä. Ovatko You Will Meet a Tall Dark Stranger -elokuvan hahmot saavuttaneet nämä asiat?  

Miten -elokuvan henkilöt yrittävät tavoitella onnellisuutta? Onnistuvatko he siinä? Onko joku henkilöistä onnellisempi kuin joku toinen? Miksi? Mistä onnellisuus mielestäsi muodostuu?

Miten elokuvassa suhtaudutaan vanhenemiseen? Onko suhtautuminen luonnollista? Ovatko asenteet samanlaisia oikeassa elämässä?

Tarkastele yhtä elokuvan pariskuntaa. Mihin heidän suhteensa perustuu? Mitkä asiat heidän suhteessaan olivat hyvin, mitkä huonosti? Kuvaako elokuva todenmukaisesti ihmissuhteita? Päätyivätkö mielestäsi oikeat parit yhteen?

Mitä yksinäisyys tekee ihmiselle? Millä keinoin elokuvan ihmiset välttelevät yksinäisyyttä?

Vanha sanonta kuuluu: ruoho on aidan takana vihreämpää. Roy haaveilee ensin ikkunastaan näkemästä Diasta, ja muutettuaan tämän kanssa yhteen, hän katselee entistä vaimoaan saman ikkunan toisella puolella. Haaveilevatko ihmiset aina jostain muusta, kuin mitä heillä on? Kuinka yleistä tyytymättömyys on?