keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ainbo – Amazonin sademetsän rohkein tyttö

Oppimateriaalin teemoja: Etelä-Amerikka, kartat ja karttasovellukset, Amazonian luonto ja eläimet sekä kulttuuri, ihmisen vaikutus ympäristöön, luetun ymmärtäminen

Elokuva sopii erityisen hyvin ympäristöopin teemojen käsittelyyn 5.-6. luokalla. Materiaaliin on merkitty OPS:n ympäristöopin tavoitteet, joiden saavuttamista tehtävä tukee. Materiaalissa on mukana harjoituksia myös suomen kieleen ja kuvataiteeseen sekä ilmiöideoita.

OPS:in sisällöistä elokuva sopii erityisesti sisältöalueen S3 Löytöretkelle monimuotoiseen maailmaan käsittelemiseen. Elokuvassa käsitellään sekä luonnonympäristöä että ihmisen toimintaa Amazonilla ja se tarjoaa mahdollisuuden laajempaan ekologis-eettiseen keskusteluun ihmisen vastuusta. Karttojen ja geomedian käyttäminen sopii elokuvan parissa työskentelyyn luonnostaan.

Oppimateriaalin on laatinut erityisopettaja, FM Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2021. Linkit on tarkistettu 31.8.2021.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Ainbo – Amazonin sademetsän rohkein tyttö

Tilattavissa elokuvateatteriin

Nuori ja utelias tyttö nimeltä Ainbo on elänyt koko elämänsä syvällä Amazonin viidakossa, yhteydessä luontoon ja Äitimaan henkiin. Eräänä päivänä Ainbo saa kuitenkin tietää, että sademetsiä uhkaa tuho. Samalla hän ymmärtää, että maailma on kotoisaa sademetsää suurempi – täällä on muitakin ihmisiä, eikä kaikilla ole hyvät mielessä. Ainbon on pelastettava perheensä ja paratiisinsa, kaunis kotinsa Amazonin sademetsä, ahneuden ja laittoman kaivostoiminnan kynsistä, ennen kuin on liian myöhäistä. (Lähde: Cinemanse)

Elokuva on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi dubattuna.

Alkuperäinen nimi:
Ainbo Spirit of the Amazon
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
84 min.
Kielet:
Levittäjä:
Cinemanse
Tuotantomaa(t):
Alankomaat
Ohjaus:
Richard Claus, Jose Zelada
Käsikirjoitus:
Richard Claus, Brian Cleveland, Jason Cleveland, Larry Wilson, Jose Zelada
Näyttelijät:
Suomalaiset ääninäyttelijät: Ainbo - Mirella Roininen Vaca - Antti Pääkkönen Dillo - Joonas Nordman Zumi - Saana Norra Atok - Jarkko Nyman Dewitt - Joonas Saartamo Lizeni - Maria Ylipää