keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Lotan äiti Neilikka on elänyt kauan yksin, koska hänet ajettiin pois kylistä, joihin hän yritti asettua. Hänen seuranaan on löytölapsi Lotan lisäksi vain kaksi kaktusta ja hän haaveilee omasta kaupungista. Neilikan kosto Kumpulan väelle – vaikka sitten Johtaja Myyrän alulle panemana – kertookin itse asiassa paljon. Noituessaan aikuiset pois hän jättää lapset kokemaan samaa yksinäisyyttä, jota itse tuntee.

  • Onko eri asia olla yksin ja olla yksinäinen? Tykkäätkö sinä olla yksin? Miltä yksinolo tuntuu? Milloin sinusta on tuntunut yksinäiseltä? Mitä voi tehdä, jos jää yksin? Entä jos näkee toisen olevan yksin?

Tehtävä 1:

Harjoitelkaa toisen pyytämistä leikkiin. Tarvitsette harjoitukseen muutaman pehmolelun. Yksi leluista on syrjässä muista. Leikkikää kohtaus, jossa muilla leluilla on kesken mukava leikki. Yksi näistä huomaa syrjässä olevan lelun ja pyytää mukaan leikkiin. Syrjässä ollut lelu vastaa ja toiset kertovat tälle, mitä leikitään. Sovitaan yhdessä, millainen uuden lelun rooli on leikissä.

Tehtävä 2:

Jos ryhmässä on ryhmäytymiä ja lapsia, jotka jäävät usein leikkien ulkopuolelle, voitte tehdä leikkiin pyytämisestä projektin. Tarvitsette seinälle kiinnitettävän paperin ja tarroja. Sopikaa, että aina kun joku käy pyytämässä yksin olevaa leikkiin, he saavat yhdessä kiinnittää paperiin tarran. Kun paperi on täynnä, ryhmä saa yllätyksen. Vaihtoehtoisesti voitte jo valmiiksi sopia, miten paperin täyttymistä juhlistetaan. Paperin kokoa kannattaa miettiä ryhmän koon mukaan, ettei haaste osoittaudu liian pieneksi tai suureksi. On kuitenkin hyvä, että leikkiin pyytämisestä ehtii muodostua tapa.