keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: sammakoiden yhteisö, yhteisön säännöt, tieteiselokuva, ajankuva ja 1970-luku, keskeiset tapahtumapaikat, aikakauden musiikki, ystävyys

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3.-6.-luokkalaisille. Tähdellä * merkityt tehtävät soveltuvat hyvin myös 1.-2.-luokkalaisille.

Synopsis: Eetun perhe muuttaa maalta kaupunkiin ankean näköiseen, vielä rakenteilla olevaan lähiöön, jonka ainoa kaunis ja luonnonläheinen paikka on lähistöllä oleva lampi. Eetun isä valvoo lähiön rakennustöitä. Alueeltapuuttuu parkkipaikka ja rakennusfirma aikoo täyttää tuon kauniin lammen ja rakentaa parkkipaikan sen päälle.

Tuossa lammessa on asustellut jo tuhansien vuosien ajan sammakoita. Ne ovat kehittyneet omissa oloissaan, omassa valtakunnassaan, aivan erityisellä tavalla ja niillä onkin käytössään paljon kehittyneempää teknologiaa kuin ihmisillä on. Nyt niiden kotilampea on uhkaamassa väistämätön tuho.

Utelias sammakkopoika, Konstantin Napoleon Aladobi Rupiräpylä eli ystävien kesken Konna, on tullut sammakoiden valtakunnasta maan päälle omalle tutkimusretkelleen. Hän ystävystyy Eetun kanssa ja pian heistä muodostuu hyvä pari. Konnalla on mukanaan merkillinen laite, jonka lähettämät signaalit huomataan heti suurvaltojen tiedustelussa.

Sekä idän että lännen tiedustelut haluavat tuon mullistavalta vaikuttavan laitteen ja teknologian haltuunsa! Nyt Eetu ja Konna saavat peräänsä suurvaltojen agentit, jotka alkavat tavoitella sammakon laitetta keinoja kaihtamatta. Ystävykset ajautuvat jännittävään seikkailuun, joka vie heitä ympäri maapalloa. Agentit ottavat mittaa toisistaan ja urheista Eetusta ja Konnasta.

Elokuvassa pohditaan, että voisiko ystävyys olla voimista kaikkein suurin? Eikö ihmisen keksintöjä voisi käyttää luonnon hyödyksi ja ihminen oppia luonnosta?

Ohjaus, käsikirjoitus, animointi: Kari Häkkinen

Piirtäjät: Mikko Kunnas, Radek Karkulowski ja Nea Räisänen

Ääninäyttelijät: Eetu–Onni Tommila, Konna–Chike Ohanwe, Elina, Eetun isosisko–Jenni Vartiainen, sammakkokuningas–Matti Ranin, sammakkoprinsessa Zandie–Pamela Tola, Eetun äiti–Sari Havas, Eetun isä–Heikki Nousiainen, aikuinen Eetu sekä vakooja–Juha-Pekka Mikkola, agentti–Matti Olavi Ranin, Eija Nousiainen ja Aarre Karén–erilaiset sammakkohahmot ym. ja aikuisen Eetun poika–Tuukka Häkkinen

Oppimateriaalin ovat tehneet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Eetu ja Konna

Eetun perhe muuttaa maalta kaupunkiin, jossa lähiöpihan ainoa luontopilkku, kaunis lampi, on vaarassa jäädä suunnitteilla olevan parkkipaikan alle. Lammessa olevaa vedenalaista sammakoiden valtakuntaa uhkaa väistämätön tuho. Vaarassa ovat myös ystävykset Eetu ja sammakko Konna, nimittäin Konna on tuonut sammakoiden maailmasta mukaansa maan päälle merkillisen laitteen, joka huomataan heti maailmaa johtavien suurvaltioiden tiedustelussa. Suurvallat haluavat tuon mullistavan teknologian omaan haltuunsa!

Eetu ja Konna saavat peräänsä eri valtioiden agentit ja ajautuvat ympäri maapalloa jännittävään seikkailuun. Agentit ottavat mittaa toisistaan ja urheista Eetusta ja Konnasta – ja luonto taistelee ihmisen rakennelmia vastaan.

Mutta ovatko ihminen ja luonto sittenkään niin eri maata tai valtiot eri maailmoja? Eikö ihmisen keksintöjä voisi käyttää luonnon hyödyksi ja ihminen oppia luonnosta? Voisiko ystävyys olla voimista kaikkein suurin?

Alkuperäinen nimi:
Eetu ja Konna
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
85 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Kari Häkkinen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Onni TommilaChike OhanweJenni VartiainenMatti RaninPamela TolaSari HavasHeikki NousiainenJuha-Pekka MikkolaMatti Olavi RaninEija NousiainenAarre KarenTuukka Häkkinen