keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

*a. Sammakkolampi ja sen lähiympäristö ovat elokuvan keskeisiä tapahtumapaikkoja.

Millaisia tapahtumasarjoja sijoittuu sammakkolammelle tai sen välittömään lähiympäristöön? Millaiset asiat uhkaavat lampea? Miksi sammakkolampi lopulta säilyy eikä päädy lähiön parkkipaikaksi?

*b. ’Lummelampi’ on ranskalaisen, Claude Monet`n, kuuluisa impressionistinen maalaus. Hän maalasi lammesta ja sillasta useita kuvia. Hän harjoitteli vaikutelman vangitsemista, sillä hän huomasi, että maisema näyttää ihan erilaiselta aamulla, päivällä ja aurinkoisessa säässä tai pilvisenä päivänä.

Christina Björk& Lena Andersson: ’Linnea maalarin puutarhassa’-kirja, Otava 1986, kertoo pienen tytön matkasta Pariisiin katsomaan ihailemansa taiteilijan puutarhaa ja sitä kuuluisan maalauksen japanilaista kaarisiltaa, joka ylittää lummelammen.

Tutkikaa kuvia Monet`n ’Lummelampi’-maalauksesta.

Piirtäkää lumpeenlehtiä ja –kukkia kellumaan lammen pinnalle Monet`n tavoin. Miettikää, miten saatte veden heijastamaan taivaan pilviä tai välkehtimään auringossa?

Käyttäkää liitupastellivärejä.

*c. Eetun perhe: Mitä perheenjäsenistä, kuten äidistä tai isosiskosta, Elinasta, kerrotaan elokuvassa? Mikä Eetun isä on ammatiltaan? Minkälainen työtehtävä hänellä on meneillään elokuvan tarinassa?

Unelmienne asuinalue – mitä siellä olisi? Millainen olisi tulevaisuuden talo? Suunnitelkaa ja piirtäkää.

Tai elokuvassa aamulla herättyään Eetu katselee tyhjää, uutta kotiaan ennen muuttoauton tuloa. Hän kuvittelee huoneisiin kotinsa kalusteet. Millaisia värejä ja kalusteita Eetun kodissa on?

Tai sisustakaa oma kotinne uudelleen. Leikatkaa lehdistä mieluisia kalusteita, kodinkoneita, sisustustarvikkeita tms. Mitä erilaista haluaisitte kotiinne? Minkälaiset värit teitä miellyttävät? Piirtäkää oma huoneenne tai oma kotinne ylhäältäpäin.

d. Elokuvan kauniit maisemat ja taustat on piirretty ja maalattu käsin.

Huomatkaa, löytäkää ja nauttikaa jostakin ainutlaatuisesta tai säilytettävästä omassa lähiympäristössänne.

Valokuvatkaa joku kaunis paikka, talo, yksityiskohta tms. digi- tai kännykkäkameroilla.

Millaisia rakennuksia on purettu uuden tieltä teidän asuinpaikkakunnallanne?