keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan sanoma ystävyydestä ja välittämisestä

a. Kertokaa lyhyesti, mistä elokuva kertoo? Elokuvan tehtävä on viihdyttää katsojaa ja tarjota katsojalle elämyksiä. Mitä muita asioita elokuvan tekijät haluavat mielestänne elokuvalla katsojalle välittää? Tarinaa erilaisesta ystävyydestä ja toisista välittämisestä.

*b. Elokuvan alussa Eetu joutuu luopumaan ystävästään perheensä muuton vuoksi. Miten Eetu suhtautuu muuttoon ja eroon ystävästään? Kaupungissa Eetu on yksinäinen, mutta sitten hän tutustuu Konnaan. Millaisia ystäviä Eetu ja Konna ovat keskenään? Millaisia asioita he tekevät tai kokevat yhdessä? Joutuuko heidän ystävyytensä koetukselle elokuvan tarinassa? Miksi heidän ystävyytensä oli tärkeää? Miten heidän tarinansa voisi jatkua elokuvan kertoman jälkeen?

*c. Piirtäkää A4 kokoisia kuvia Eetun ja Konnan ystävyydestä ja tehkää kuviin sopivia puhe- tai ajatuskuplia, mitä he sanovat tai ajattelevat toisistaan. Kiinnittäkää kuplat kuviin.

*d. Ihmisen ja eläimen välistä ystävyyttä kuvataan usein lasten tarinoissa. Muistatteko joitain ystävyksiä elokuvista tai kirjoista? Mistä oikean tai aidon ystävyyden tunnistaa? Keskustelkaa ystävyydestä. Miksi ystävät ovat tärkeitä? Millaisia asioita ystävälle olisi kiva sanoa? Miten ystävää voi ilahduttaa? Miten tutustuu ystäviin? Miltä tuntuu yksinäisyys, olo ilman ystävää? Miten määrittelette hyvän ystävän? Kirjoittakaa yhteinen lista hyvän ystävän ominaisuuksista.

e. Suunnitelkaa ja piirtäkää lyhyitä sarjakuvia, joissa kerrotaan pieniä tarinoita ystävyydestä. Mitä ystävän kanssa voi tehdä? Miten ystävyys näkyy tai miltä se voi tuntua?