keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: ystävyys, koulu, kirjasta elokuvaksi

Käsikirjoitus: Aleksi Hyvärinen, Timo Parvela. Käsikirjoitus perustuu Timo Parvelan Ella-kirjasarjaan.

Näyttelijät: Eero Milonoff, Kari Ketonen, Armi Toivanen, Ville Myllyrinne, Ville Virtanen, Pamela Tola, Tiina Weckström, Freja Teijonsalo, Aura Mikkonen, Emilia Paasonen, Jyry Kortelainen, Artturi Auvinen, Aki Laiho, Eetu Julin, Eerika Patrakka, Oliver Kivi

Katso elokuvan traileri täältä

Synopsis: Ella käy toista luokkaa. Hänellä on mukavat luokkakaverit, mukava koulu ja mukava opettaja. Heidän  idyllinen, ihana, hauska ja turvallinen pikku koulunsa uhataan kuitenkin lakkauttaa. Opettaja saa tehtäväkseen kirjoittaa kouluvirastolle selvityksen kouluasioista, mutta hän ei innostu papereiden pyörittelystä ja lomakkeiden täyttämisestä, vaan antaa taitavalle Ellalle kirjoitustehtävän. Ella kirjoittaakin oikein menevän tarinan eläintarhanhoitajan työpäivästä. Luettuaan Ellan kirjoittaman selvityksen, kouluviraston virkailijat ja ryntäävät järkyttyneenä koululle ja löytävät oppilaat koulun pihalta häkistä. Pienten väärinkäsitysten sarja käynnistää vauhdikkaan seikkailun.

Vedonlyönnillä rikastunut Isä Yksi on päättänyt rakentaa formularadan ja kouluttaa pojastaan Äf Ykkösestä menestyvän formulatähden. Uuden formularadan alle ovat jäämässä Ellan ja kavereiden koulu ja lopulta myös kaikkien kodit.

Ella luokkatovereineen siirretään uuteen kouluun, suureen betonikolossiin, jossa tuntuu olevan ainakin kymmenentuhatta oppilasta ja niin paljon käytäviä, että lapset eivät tahdo edes löytää uutta luokkaansa, jonka kerrottiin olevan ihan helpossa paikassa, pannuhuoneen ja suksivaraston välissä. Opettajaakaan ei heti löytynyt, mutta lapset löytävät ainakin yhden eksyneen punapipoisen tytön, joka on etsinyt omaa luokkaansa jo kolme kuukautta. Lisäksi löytyy liikuntasali, jossa sata oppilasta pelaa pingistä yhdellä pöydällä. Ruokala löytyy myös ja siellä on tarjolla salaperäisiä mysteerimöykkyjä.

Lapset eivät aio alistua koulunsa purkamiseen, ja koska vaikuttaa siltä, että aikuiset eivät osaa asioita hoitaa, on lasten siis tartuttava toimeen koulunsa säästämiseksi. Heidän olisi nyt parasta löytää pian oma luokkansa ja oma opettajansa, joka oli luvannut odottaa heitä siellä. Opettajasta saattaisi olla apua selvittämään, kuka on Se Yksi ja miten se saataisiin tajuamaan, että on ihan tyhmä ajatus rakentaa vanhan koulun päälle formularata.

Oppimateriaali on suunnattu 1.-4. luokille.

Oppimateriaalin ovat tehneet luokanopettajat Tuula Niiniranta ja Annika Henriksson.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Huom! Elokuvaan on saatavilla myös ruotsinkielinen oppimateriaali – också på svenska!

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 8.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Ella ja kaverit

Tilattavissa elokuvateatteriin
Alkuperäinen nimi:
Ella ja kaverit
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
0 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Snapper Films Oy
Tuotantomaa(t):
Ohjaus:
Taneli Mustonen
Käsikirjoitus: