keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Ella ja muut reippaat oppilaat järjestävät mielenosoituksen ja ihmiskilven kouluaan suojellakseen: seuraavaksi purku-uhan alla ovatkin lasten omat kodit.

Mielenosoituskylttien tekstejä:
Pieni koulu parempi kuin suuri, Oma koulu mansikka, muu koulu musti. Batman pelastaa. Ihanaa leijonat. Rakkautta ilman ratoja.

Keksikää omia kylttejä esim. koulurauhan tai ystävyyden puolesta.

Piirtäkää ja maalatkaa kuvia Ellan ja kavereiden järjestämästä mielenosoituksesta.

2. Elokuvassa oppilaat naamioituivat. Heistä tuli presidenttejä ja yhdestä Batman.
Keksikää tekin itsellenne hauska valepuku ja uusi henkilöllisyys. Miettikää, olisitteko nuori vai vanha tyttö vai poika. Mikä nimi sopisi uudelle henkilölle, mistä hän olisi kotoisin, olisiko hänellä perhettä yms. menneisyyttä?

Keksikää ja kirjoittakaa, kuinka esittelisitte itsenne muille. Voitte myös videoida esittäytymisen.

Valokuvatkaa jokaisen uusi, valepukuinen henkilöllisyys. Kirjoittakaa yksin tai pareittain valepukuisen tarina.

3. Lapset ehdottavat vetoa koulun säilyttämisen puolesta: He ajaisivat kilpaa Äffää vastaan.
Anna: Rehti ajokisa, auto vastaan auto. Jos sinä voitat, saat ratas ja mut takas. Oikeesti. Ja vieläpä ajamaankin kuten Äffänkin. Mutta jos me voitamme, sinä jätät meidät rauhaan.

Millaisella autolla Ella ja kaverit lähtevät haasteeseen mukaan? Mitä arvelette, miksi he lähtevät, vaikka haaste on lähtökohdiltaan epäreilu?
Ella ja kaverit tuunaavat kleinbussin tyylikkääksi asentavat pitsiverhot ja maalaavat vielä vauhtiviivatkin.

Elokuvaa varten on Helsingin pyöräilystadionille on rakennettu formulavarikko ja Äf Yksi perheen kilpa-autoksi on saatu lainaksi Suomen ainoa F1-auto Kimi Räikkösen agentin avulla.

Suunnitelkaa ja maalatkaa tekin omat bussinne. Kiinnittäkää ne kulkemaan yhteiseen maisemaan seinälle tai maalatkaa uusi ja hieno formula-auto.

4. Ellan ja kavereiden ajohaalarit ovat myös omintakeisen tyylikkäät. Suunnitelkaa tekin jollekin elokuvan henkilöistä ajohaalari tai liittäkää oma naamanne kuvaan ja piirtäkää itsellenne myös tyylikäs ajoasuste.