keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oma koulu mansikka muu koulu musti…

1. Minkälaiset suunnitelmat uhkaavat Ellan ja kavereiden vanhaa koulua?

2. Ella ja kaverit löytävät uuden koulun pihalta punapipoisen tytön, joka on ollut kolme kuukautta hukassa.

Punapipoinen tyttö: No, en mä nyt oikeestaan mikään eksyny oo. Mua ei vaan kukaan tunnu kaipaavan. Mut oon mä silti oppinut kaikkee tärkeetä.
Tuukka: Ai, niinku mitä muka?
Punapipoinen tyttö luettelee: No, esimerkiksi et keittäjät tuo kouluun omat eväät ja opettajanhuoneessa on aina tuoretta pullaa. Ullakolla on luuranko ja yhtä kolmosten musaluokkaa ei oo nähty vuosiin.

Oletteko te käyneet oman koulunne kellarissa tai vintillä?
Tehkää tutustumisretkiä taskulampun kanssa. Koulun kellarissa on mukava kertoa kavereille kummitusjuttuja.

3. Vertailkaa elokuvan kahta koulua
Punainen kyläkoulu on Espoon Leppävaaran urheilukentän liepeiltä tuttu talo. Myöhemmin elokuvassa lapset siirretään suureen Uuteen Kouluun, jonka luonneroolissa  nähdään betoninen kaupungintalo Espoon keskuksessa. Rakennukset voisivat kuitenkin olla mistä päin tahansa. ”Ella tarinoissa olen pitänyt tarkkaan huolen siitä, että ne ovat universaaleja. Ne eivät sijoitu tiettyyn kaupunkiin tai kylään. Koulumaailma on loppujen lopuksi samanlainen kaikkialla, sanoo Ellan ”isä”, kirjailija ja entinen opettaja Timo Parvela. (Esse 10.1.2013)

4. Millainen on teidän koulunne? Kumpaa elokuvan kouluista se enemmän muistuttaa? Ottakaa valokuvia mukavista paikoista koulussanne ja sen pihassa. Ottakaa kuvia myös ikävistä tai ruman näköisistä paikoista ja miettikää yhdessä, miten voisitte muuttaa niitä paremmiksi.

Keskustelkaa, minkä kokoinen koulu on mielestänne sopivan kokoinen?
Kumpi on teille mieluisampi pieni vai suuri koulu? Mikä tekee koulusta hyvän? Millainen yhteishenki teidän luokassanne on?

Leikkejä yhteishengen vahvistamiseksi.

5. Haaveilkaa ja suunnitelkaa unelmakoulunne.