keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kirjoita lapulle luettelo erillaisista rooleistasi. Mitkä niistä ovat näkyviä? Mitkä rooleistasi eivät aina saa huomiota? Onko sinulla rooleja, joiden koet puuttuvan kokonaan? Mistä se saattaa johtua? Mitä tapahtuisi, jos sallisit sellaisten roolien tulla näkyviin?

– Silmäile roolivarastoasi ja pohdi, millaisten ihmisten kanssa tietyt roolisi tulevat esiin. Ehkä olet esimerkiksi humoristinen jonkun tietyn ystävän kanssa, pohdiskeleva toisen kanssa jne. Vertailkaa tuntemuksianne! Millaisia rooli-odotuksia asetat itse muille ihmisille? Millainen on esimerkiksi hyvä opettaja tai ystävä, hyvä äiti ja isä, tyttö- tai poikaystävä?

– Pidämme usein ihmisistä, jotka muistuttavat itseämme tai heistä, joilla on ominaisuuksia joita itsellämme toivoisimme olevan. Luo mielikuva ihannenaisestasi/ihannemiehestäsi. Onko hänellä samoja ominaisuuksia kuin itsessäsi? Milloin ihanteet vahingoittavat tai pienentävät ihmistä?

– Osa käyttäytymisestämme on tiedostamatonta. Voimme esimerkiksi siirtää jonkin rooleistamme toiselle: roolin, josta emme pidä. Esimerkiksi Aku pitää kaveriaan Fredaa vastuuttomana naistenmiehensä, mutta ei ymmärrä itse pettävänsä kahta naista. Mieti rooleja, joita et halua itsessäni nähdä. Huomaatko siirtäväsi joitakin ominaisuuksiasi muihin?